Szombathely

2015.07.11. 08:15

Tűz Oladon: egy negyedik emeleti erkélyen csaptak fel a lángok (frissítve)

A Kassák Lajos utcában ég egy emeletes ház tetőszerkezete. A szombathelyi tűzoltók vonultak a helyszínre.

Varga Nóra

fotó: Sebestyén Áron

Tűz ütött ki szombat délelőtt egy négyemeletes lakóépület egyik, negyedik emeleti erkélyén a szombathelyi Kassák Lajos utcában - tájékoztatott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzhöz percek alatt kiérkeztek a megyeszékhely hivatásos tűzoltói, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték az érintett lakás átszellőztetését és átvizsgálását. A tűz a lakásra nem terjedt át, így a tűzoltóknak senkit nem kellett kimenekíteniük az épületből. Elsődleges információink szerint az eset során senki nem sérült meg.

A helyszínen úgy egy tucat környéken élő figyelte a tűzoltók munkáját, akik az erkély falát még félórával ezelőtt is vízsugárral hűtötték, valamint emelőkosár segítségével megkezdték a tűzben megsérült, és ezért balesetveszélyessé vált szigetelőanyagok lebontását.

A társasház egyik lakója látta az erkélyen felcsapó lángokat, de azt nem tudta, hogy mi gyulladhatott meg. Több, ott élő is elmondta, hogy a lakás nem, csak az erkély gyulladt ki, és úgy tudják, a lakásban a tűz keletkezésekor nem tartózkodott senki. Az erkély egyik sarka teljesen elfeketedett a tűztől, a környékbeliek szerint ott tárolhatott valamit a tulajdonos és az gyulladhatott ki. Volt olyan vélemény, miszerint a Nap okozhatta a tüzet, azzal, hogy az ott tárolt üvegeket felforrósította. Biztosat egyelőre nem tudni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!