Szombathely

2015.08.14. 07:29

Helyismereti foglalkozások a hatékony beavatkozásért

A hét második felében a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja részt vett azon a helyismereti gyakorlaton, melyet a megyeszékhely egyik elektronikai alkatrészeket gyártó üzemében tartottak.

A cél az volt, hogy a megfelelő helyismeret birtokában a tűzoltók gyorsan és hatékonyan tudják végrehajtani feladatukat egy esetleges beavatkozás során.

A több mint kétezer embert foglalkozató, elsősorban az autóipar részére elektronikai alkatrészeket gyártó cég új irodáit és üzemcsarnokát járták be a tűzoltók az elmúlt három nap során. A helyismereti foglalkozás keretében az állomány megismerkedett a létesítmény jellegéből adódó jellemzőkkel, tűzvédelmi sajátosságokkal, így egyebek mellett a tűzcsapok, tűzvédelmi főkapcsolók helyével, menekülési útvonalakkal, végigjárták az új helyiségeket és az új objektumot.

Az üzem a fejlesztéseknek köszönhetően tűzvédelmi szempontból továbbra is legkorszerűbbnek számító tűzvédelmi berendezésekkel rendelkezik, melyek nagy biztonságot nyújtanak egy esetleges tűzesetnél az ott dolgozók részére.

A helyismereti foglalkozás alkalmával a megyeszékhely valamennyi tűzoltója megismerkedett a létesítmény jellemzőivel, felkészülve ezzel arra, hogy szükség esetén a lehető legrövidebb időn belül tudják elvégezni feladatukat: az épület kiürítését, az emberek kimenekítését és a tűz eloltását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!