Szombathely

2015.08.18. 17:25

Megtelt mind, ami kiadó - Sokan már csütörtökön megérkeznek az idei Karneválra

Szombathely - Ha kétszer annyi szobájuk lenne, amennyi van, azt is megtöltenék vélekedtek a szombathelyi szállodákban. Teltházzal üzemelnek, sőt idén sokan megnyújtják a nyár végi, történelmi kikapcsolódást.

Bakos Ágnes

Se panzió, se hotelszoba, se vendégház, de még kollégiumi férőhely sincs már foglalható Szombathelyen. Majdnem minden ágy és szoba foglalt a 16. Savaria Történelmi Karnevál idejére, a jövő hétvégére.

Az egyik szállásportál például 25 hotelt, panziót, magánszállást kínál Szombathelyről, és a 25-ből egy helyen van még szabad szoba augusztus 27-re. A 28., 29., és augusztus 30. is mind foglalt.

Már jó előre gondolkodtak a történelmi időutazásra érkezők, egy hónapja telnek sorban a szobák, szállások.

- Két hete lezártuk a foglalást a karneváli hétvégére, de még most is telefonálnak, próbálkoznak szállást foglalni - mondta el Pál Petra, az egyik városi szálloda igazgatója.

Itt megtelt mind a 19 szoba, ahogy egy másik hotelben is mind a 43 szoba tele lesz augusztus utolsó hétvégéjén.

- A karnevál idején inkább kereslet van, mint kínálat Szombathelyen szállásokból - mondta el Pfliegler András front office manager.

Hozzátette, hogy a rendelkezésre álló kapacitás kétszeresét is el tudnák adni.

Újdonság idén, hogy míg korábban, a karneváli hétvégén két éjszakás foglalások voltak a jellemzőek, addig idén megnyújtják a szabadságot, sokan már csütörtökön érkeznek, és maradnak vasárnapig, tette hozzá a front office manager.

Nincs szabad hely a szállodákban, Nagy Evelin recepciós mutatta a foglalásokat, a telített táblázatot az egyik hotelben. Fotó: Unger Tamás

A csütörtöki érkezés a legtöbb szállodában jellemző. A szálláskereső portálokon csak egy-két olyan szombathelyi hotelt, panziót találtunk, ahová még lehet foglalni csak csütörtök éjszakára, péntektől azokon a szállásokon is kiteszik, kitehetik a megtelt táblát.

Aki vendégházban szállásolná el a családot, már az sem talál szobát: a négy-hétszobás kiadó vendégházak mindegyike megtelt, egyáltalán nem foglalható szoba augusztus utolsó napjaira. Csakúgy, mint a belvárosi turistaszálló, ott sincs már foglalási lehetőség arra a négy napra. Aki beérné kollégiumi szállással, már az sem talál: a PTE Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ Kollégiumának mind a 28 szobája betelt, ahogy Martineum Felnőttképző Akadémia vendégházának 36 szobája is.

A szombathelyi nyár emblematikus rendezvénye, a Savaria Karnevál augusztus 27. és 30. között nyújt programokat az idén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!