Szombathely

2015.08.05. 16:31

Több észrevétel érkezett a kivitelezőhöz a Csónakázótó megújításával kapcsolatban

Szombathely – Finisbe ért a Csónakázótó megújítása. Érkezett a beruházással kapcsolatban észrevétel a kivitelezőhöz, az átadóig ezek alapján elvégzik a javításokat és pótlásokat.

Médiaközpont

Kamerarendszer telepítésén gondolkodnak a kihelyezett bútorzat megóvása érdekében, biciklitárolókat telepítenek és több hulladékgyűjtő lesz.

A nagy melegben kevesen időztek a Csónakázótó körül kora délután, de így is akadtak néhányan, akik a napozóágyakon vagy az árnyékban pihentek. A tó környéke és a sziget az elmúlt hetekben a város legszebb részévé, igazi rekreációs övezetté vált, ahol szívesen sétálnak az emberek.

Hegedüs Eszter a leendő kerékpártárolók helyét mutatja. Fotó: Médiaközpont

Az uniós pályázatból megvalósuló beruházással kapcsolatban több jobbító szándékú észrevétel is érkezett a városlakók részéről, akik a hiányosságokra hívták fel a figyelmet, de plusz igények is felmerültek – hangzott el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Ezek alapján elvégezték a napozóágyak javítását, visszacsavarozták, illetve cserélték a meglazult léceket. Néhány napon belül elszállítják a megrongált sakkasztalokat, hogy helyrehozzák azokat. További 12 hulladékgyűjtő edényt helyeznek el a tó körül, mert többen jelezték, hogy kevés a szemetes. A kukákat rendszeresen ürítik a Hárofit munkatársai, akik folyamatosan ügyelnek a tiszta környezetre – mondta el Hegedüs Eszter, a Szompark kertészeti és műszaki vezetője.

A régi és az új hídhoz kerékpártárolók kerülnek, ahol összesen ötven bringa számára lesz hely. Az új, Árpád utcai hídnál már megjelentek a gravírozott lakatok, ezzel kapcsolatban arra hívták fel a helyiek figyelmét, hogy ne a híd hálójára tegyék, mert az nem bírja a terhelést, ha sok lesz belőle. Tervezik egy olyan, különálló rácsozat kialakítását, ahová ezeket a lakatokat el lehet helyezni.

– Az itt sétálók biztonságának és a kihelyezett eszközök, a bútorzat védelmének, a rongálások megelőzésének érdekében tíz kamera kihelyezését tervezzük – mondta el dr. Puskás Tivadar polgármester. Megköszönte az észrevételeket, hangsúlyozva: a Csónakázótó mindenkié, az a törekvés, hogy mindenki elvárásainak megfeleljen a megszépült környék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!