Szombathely

2015.09.11. 17:29

Dr. Németh István rektori biztos lett, ő irányítja a szombathelyi karokat

A Nyugat-magyarországi Egyetem rektora, prof. dr. Faragó Sándor pénteken rektori biztosi feladattal bízta meg dr. Németh István tudományos és gazdasági dékánhelyettest szeptember 11-étől - visszavonásig -, dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár támogatásával. A rektori biztos feladata a szombathelyi karok felügyelete, irányítása, jövőképének kialakítása, a képzési kínálat megújítása.

Dr. Németh István a Nagy Lajos Gimnázium matematika tagozatán érettségizett, majd a szegedi tudományegyetemen végzett fizikusként. 2006-ban tért vissza szülővárosába, hogy itthon kamatoztassa tudását és segítse a város és a régió fejlődését. Jelenleg a NymE Természettudományi és Műszaki Kar egyetemi docense és tudományos és gazdasági dékánhelyettese. Oktatói, dékánhelyettesi munkája mellett meghatározó alakja a gazdasági szereplők által megfogalmazott igényekre alapuló gépészmérnökképzés beindításának folyamatában. Töretlen hittel és múlhatatlan lelkesedéssel dolgozik a duális képzésben résztvevő vállalatokkal közösen szervezendő kutatás-fejlesztési tevékenységek kiépítésén. Saját példáján keresztül is buzdítja a fiatalokat, hogy külföldi tanulmányok, kutatómunkák után minél nagyobb számban térjenek haza dolgozni, hogy a régióban versenyképes gazdasági környezet, fejlett infrastrukturális háttér és vonzó, jól képzett munkaerőbázissal rendelkező városok tudjanak kialakulni, illetve működni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!