Szombathely

2015.09.04. 14:41

Sportpályát kaptak ajándékba a szombathelyi Maros ovisok

Az intézmény eddig is megragadott minden olyan lehetőséget, felhívást, amely a mozgással kapcsolatos.

Szombathelyi Médiaközpont

„Mivel intézményünknek nincsen tornaterme, ezért igyekeztünk az udvaron olyan eszközöket felállítani, amelyek nemcsak mozgásra inspirálják a gyermekeket, hanem mozgásfejlődésükhöz is jótékonyan hozzájárulnak. Miközben önfeledten használják az eszközt, olyan testi képességek birtokába jutnak mint az erő, ügyesség, gyorsaság, állóképesség, a csapatjátékkal fejlődik alkalmazkodásuk, figyelmük, koncentrációjuk” - fogalmazott az ünnepségen Takács Mária, a Maros Óvoda vezetője.

ifj. Buzánszky Jenő, Puskás Tivadar Homlok Zsolt, dr. Molnár Andrea Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

A magyar jövő attól függ, hogyan válik felnőtté az ifjúság. A sikeres jövő egyik alapfeltétele az egészség, ennek megőrzésében pedig elengedhetetlen a sport, a rendszeres testmozgás – mondta köszöntő beszédében dr. Puskás Tivadar polgármester

Az ünnepélyes átadást követően birtokukba vették az ovisok az új focipályát. A kicsiknek alkalmuk nyílt, hogy büntetődobásokkal betaláljanak a 152-szeres egykori válogatott klasszis kézilabdázó, Tóth Tímea kapujába, és az ovisok éltek is a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!