Szombathely

2015.10.29. 15:54

A Halottak napja egyben a zsebesek napja is – jó tanácsok a rendőrségtől

Halottak napja közeledtével már csütörtökön érzékelhető volt a forgalomnövekedés a szombathelyi Jáki úti temető környékén.

A polgárőrök is aktívan segítik a rendőrök munkáját, részt vesznek a forgalomirányításban, és a rendfenntartásban.  12-13 órákat felváltva, délelőtt és délután is jelen vagyunk a temetőben és környékén, de vannak kollégák, akik egész nap, reggel 6-tól este 8 óráig kint vannak - mondta el Berta József, a Claudius Polgárőr Egyesület tagja.

A rendőrség kéri a sírkert látogatóit, hogy a parkolóban hagyott autók utasterében ne hagyjanak semmiféle értéket. A tapasztalatok szerint többször előfordult már, hogy a gépkocsi lezárását követően a hozzátartozók az autó mellett hagyták táskáikat, virágcsokraikat, mécseseiket. - A tömeg vonzza a zsebeseket, és amennyiben ilyet tapasztalnak, egy módszert tudunk ajánlani: értéktárgyaikat rakják a belső zsebekbe, a táskákat pedig helyezzék magunk elé. Ha bármilyen problémájuk van, akkor az általános segélyhívón (112) vagy a 107-es rendőrségi segélyhívó számon tudnak segítséget kérni - hangsúlyozta a bűnmegelőzési sajtótájékoztatón Varga Sándor rendőr őrnagy, a Bűnmegelőzési Alosztály munkatársa.

Az előző évekhez hasonlóan idén is egyirányúsítják a forgalmat a Jáki úti temető környező utcáiban és a sírkerten belüli utakon. A főúton lehet befele haladni, és a temetőből kifele csak a ravatalozó és a Perint-parti kapun keresztül lehetséges a távozás. A forgalommódosítás révén akarják elkerülni a torlódást.

A szakemberek a tűzesetek elkerülése érdekében felhívják a figyelmet, hogy a látogatók mécseseket ne gyújtsanak éghető anyag közelében.  A közlekedésben pedig türelmet kérnek mindenkitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!