Szombathely

2015.10.13. 12:20

A sportházba költöztek a Gyermekek Háza szakkörei

Új helyszínen, az AGORA Művelődési és Sportház termeiben indulnak újra a Gyermekek Háza hagyományos szakkörei. Jövő hétre minden átköltöztetett felszerelés a helyére kerül, és a szakkörvezetők megtartják első foglalkozásaikat. Hétfőn a baba-mama tornával indul be a klubélet.

Hajó- és repülőmodellező szakkör, képzőművész- és kerámiaszakkör, tűzzománcozás, ékszerkészítés és persze baba-mama torna – a volt Gyermekek Háza legnépszerűbb foglalkozásait idén ősszel is megszervezték, csak éppen új helyen, a felújított sportházban. - A meghirdetett szakkörök közül szinte mindent el tudunk indítani, ami nagy öröm számunkra. Bizonytalanul indult ez a szezon, de sikerült a kitűzött dátumig megszervezni a kezdést. Rendkívül fontos kiemelni, hogy a régi szakkörvezetők jöttek velünk az új helyre. Az első reakciókból úgy tűnik, a jelentkezők többsége is szívesen jár majd ide, emellett új érdeklődők is akadnak – tájékoztatott a helyszínen Kiss Andrea szakági vezető. - Az óvodásoknak szóló csintalanka torna esetében személyi változás történt, ezért nem erőltettük az őszi kezdést, de nem tettünk le róla, hogy hamarosan ez is újraindul – fűzte hozzá. Tervben van még egy tanulástechnikai tanfolyam és egy szóforgató – beszéddel, verssel, előadó-művészettel foglalkozó – program is.

Fotó: Gyermekek Háza

A szervezők néhány hete telefonon értesítették a régi szakkörösöket a helyszínváltozásról, de plakátokon és a szervezet honlapján is hirdetik az elköltöztetett programokat. Október 19-én, hétfőn délelőtt a baba-mama tornával kezdődik meg a klubélet a sportházban, a résztvevők az egyik újonnan kialakított, földszinti teremben mozoghatnak. Aznap délután a kerámiaszakkör vezetője is megtartja az első órát, másnap pedig a kis képzőművészek veszik birtokba az egyik emeleti helyiséget. A sportház nemcsak hangulatában, de kialakításában is merőben eltér a régi Gyermekek Házától. A szülők számára itt is kialakítottak egy hangulatos várósarkot, és a babakocsival érkezőknek is akadálymentessé tették a terepet: lifttel közelíthetik meg az emeletet.

- Az Agora Művelődési és Sportház befogadta a gyermek szakági csoport tevékenységeit, hiszen tizennégy új teremmel bővült a felújított épület, ezek jó részét ezek a klubok és programok töltik meg élettel – mondta érdeklődésünkre Parais István igazgató, aki kiemelte: a szakmai stáb a régi maradt, a régi Gyermekek Háza-dolgozók tehát itt folytatják a munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!