Szombathely

2015.10.03. 08:56

Ilyen egy állati nap a Vasi Skanzenben

Az állatok világnapja alkalmából foglalkozásokat szerveztek iskolás, óvodás csoportok számára a Vasi Skanzen munkatársai. A gyerekek állattartáshoz kapcsolódó népi eszközökkel ismerkedhettek, érdekességeket hallhattak halászatról, madarászatról és méhészbemutatót is láthattak.

Szombathelyi Médiaközpont

Több száz gyermek látogatott ki csütörtökön és pénteken a Vasi Skanzenbe. A hagyományokhoz hűen különböző programokkal várták a szervezők az iskolásokat és az óvodásokat az állatok világnapja alkalmából. A pedagógusok szívesen hozzák őket ide, mert játszva, jó levegőn tanulhatnak a gyerekek.

Dankovics Róbert herpetológus muzeológus a pásztorbotot mutatja be a gyerekeknek Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Az érdeklődők megismerkedhettek az állattartáshoz kapcsolódó népi eszközökkel, a különböző csapdákkal, hallhattak a turulmadárról, de nagy sikert aratott a mézkóstolóval egybekötött méhészbemutató. Horváth Sándor, a Vasi Skanzen vezetője elmondta: évről évre igyekeznek valami újat csempészni a programok közé. Idén az alsóújlakiak mangalica malacokat hoztak, és újra látható volt a természettudományi raktárból előhozott preparált hód is.

A legnépszerűbb program továbbra is az állatsimogatás volt. A gyerekek közelről láthatták a múzeumfalu állatait: szamarat, nyulakat, rackajuhokat, lovakat, szárnyasokat, kis bocit. Megismerkedhettek állati eredetű termékekkel is, valamint mesesarok és diavetítés is várta a legkisebbeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!