Szombathely

2015.10.21. 19:31

Kettő informatikai és egy, a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásának javítását célzó program zárul Vas megyében

Szombathely – Mindhárom programot szerdán mutatták be a Megyeházán.

Bakos Ágnes

– Több mint ötszáz számítógép és 250 nyomtató beszerzése történt meg, a telepítésük folyamatos a Vas megyei járási hivatalokban – összegezte a számokat Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Két kiemelt program támogatása párhuzamosan szolgálta, hogy a járási hivatalokat a kormányhivatalok ügyfélszolgálati rendszerébe integrálják és modernebb eszközökkel dolgozhassanak a hivatalok munkatársai.

– A kormányablakokban annak idején 29 ügykört tudtak intézni az ügyfelek, mára már 523 ügykörrel dolgoznak a kormányhivatalok munkatársai – mutatott rá a megemelkedett feladatokra Harangozó Bertalan. Hozzátette, hogy a modern számítógépes hálózatok és gépek csak eszközt jelentenek az ügyintézésben a hatékony és gyors munkavégzéshez, ami a legfontosabb, az a munkatársaik tudása, elkötelezettsége és felkészültsége.

– Korrekt, határozott munkavégzést várok – így fogalmazott a kormánymegbízott szerdán, a járási hivatalok vezetői és munkatársai előtt.

Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott beszélt az informatikai projektek jelentőségéről. Fotó: Unger Tamás

Harangozó Bertalan kormánymegbízott a szerdai projektzárón emlékeztetett, hogy 2011-ben alakultak meg a kormányhivatalok, majd 2013-ban létrejöttek a járási hivatalok – az új szervezeti keret vette át a területi államigazgatási feladatokat. Ez Vas megyében rendben lezajlott, de a hatékony működéshez nagy szükség volt az informatikai fejlesztésekre.

Jánosa Gábor, a Vas Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdasági Főosztálya, Informatikai Osztály vezetője mutatta be a programok eredményeit: az egyik a járási hivatalok integrálását, a másik a komplex informatikai fejlesztést foglalta magába. A két projekt keretében összesen több mint 10 milliárd forint értékben valósult meg informatikai fejlesztés – országosan. Közben a Nemzetgazdasági Minisztérium volt a fő kedvezményezett a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása elnevezésű programban, a megyei kormányhivatalok partnerként vettek részt a most záruló, négy év fél éves projektben.

– Vas megyében 3,4 milliárd forint volt a felhasználható keret – összegezte Harangozóné Vigh Ilona, a Vas Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály vezetője. Az Európai Szociális Alap adta az összeg nagy részét, a 15 százalék állami, költségvetési forrás volt a teljes programban.

– Fontos volt, hogy egyelő esélyt adjunk az egész megyében a célcsoportban meghatározott, hátrányos helyzetű munkanélkülieknek – emelte ki a főosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!