Szombathely

2015.10.02. 13:09

Rossz állapotú, balesetveszélyes pályák újultak meg az Oladi iskola udvarán

Szombathely - Vadonatúj kültéri kosárlabdapályán sportolhatnak mostantól az Oladi Általános Iskola diákjai. Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a többi aszfaltos pálya is megújult. Lecserélték továbbá a számítástechnikai labor elavult gépparkját. A kettős avató ünnepséget pénteken tartották.

Ugrókötél, atlétika, úszás, görkori, foci, kosárlabda - sokféle sportolási lehetőség közül választhatnak az oladi iskolába járó gyerekek, ez derült ki a rögtönzött bemutatóból, amelyen dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester, Fodor István, a KLIK szombathelyi tankerületének igazgatója és Rettegi Attila, az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke is részt vett.

A rossz állapotú, balesetveszélyes udvari pályák most megújultak, és egy teljesen új kosárlabdapályát is építettek. Az önkormányzat 16 millió forintot biztosított a munkálatokra. Dr. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében arról beszélt, fontos, hogy a fiatalok szeressék a sportot, mert a mozgás védi az egészséget és megtanít a szorgalomra, kitartásra. A szalag ünnepélyes átvágását követően a gyerekek azonnal birtokba vették az új pályát. Rövid bemelegítést követően a Falco kosárlabdázóival közösen játszottak meccset. Nem csak a pályák, de azokat körülvevő kerítés is megújult.

Lecserélték a földszinti informatikaterem gépparkját. Húsz új számítógépen dolgozhatnak mostantól a diákok. A korszerűsítés az önkormányzat iskolákat érintő informatika programja keretében valósult meg. "Ez az oktatási bizottság döntése alapján valamennyi szombathelyi általános iskolában három év távlatában megtörténik. Itt az oladi iskolában voltak talán a legrégebbi gépek, így az első évi ütemtervbe került" - mondta el Rettegi Attila elnök. Idén további két iskola informatikai eszközparkja újulhat meg a városban egyenként több mint hárommillió forintból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!