Szombathely

2015.10.20. 12:37

Ülésezett a szombathelyi oktatási és szociális bizottság - Átszervezik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot

Az oktatási és szociális bizottság keddi ülésén foglalkozott a Gyermekek Háza épületének hasznosításával, jóváhagyta több önkormányzati rendelet módosítását, s döntött támogatások odaítéléséről.

Az oktatási és szociális bizottság keddi ülésén foglalkozott az Agora - Művelési és Sportházba költözött Gyermekek Háza épületének hasznosításával. A testület javasolta a közgyűlésnek, hogy decemberben tárgyalja meg a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Korai Fejlesztő Központja, a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Szombathelyi Szlovén Nemzetiségi Önkormányzat Gyermekek Házában történő közös elhelyezésére vonatkozó részletes javaslatot.

Fodor István, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerületének igazgatója arról tájékoztatta a bizottságot, hogy szervezeti átalakulás zajlik náluk. Ennek a lényege, hogy a megyeszékhelyi tankerületek hatásköre erősödni fog, feladatkörük kibővül a központi szervezettől, valamint a járási tankerületektől átvett feladatokkal. A járásoknál csak a tanügyi igazgatási feladatok maradnak. Ennek megfelelően történik meg a létszámok átrendezése is.

Az oktatási és szociális bizottság jóváhagyta két önkormányzati rendelet módosítását is. A lakásrendeletben kibővítették a pontrendszert, amely a fiatalok párok életkezdéséhez nyújt segítséget, s egzakt módon meghatározták a krízishelyzet fogalmát.

A települési támogatási rendeletben pedig a fűtési, valamint a gyógyszer és gyógyászati segédeszközök költségeihez nyújtott támogatás jogosultságra való feltételeiben következtek be változások. A bizottság ezt követően támogatási kérelmekről döntött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!