Szombathely

2015.12.11. 11:49

FINGLAVINÁba botlottunk: de mit jelent ez az egész?

Egyre-másra tűnik fel szerte az országban a FINGLAVINA. Már Szombathelyre is begyűrűzött ez a feltehetően viccesnek szánt felirat.

Budai Dávid

Számtalan dolog van a világban, amit nem értünk, amire nincsen épkézláb magyarázat. A teljesség igénye nélkül ilyen például, hogy miért süllyedt el a Titanic, miért hisznek az emberek a tízezerszeres pénzenergiában, miért homályos minden ufóról készült fotó, miért osztják meg az emberek életük minden apró rezdüléseit a Facebookon, és miért érzi valaki szükségét annak, hogy nyilvános helyekre kirakjon egy matricát, amelyre azt írták: FINGLAVINA.

Először a fővárosban tűnt fel a felírat

Az említett szóösszetétel már 2012-ben feltűnt egy fővárosi egyetemen, aztán csönd volt. Egészen mostanáig. A minap a fővárosban, a Keleti pályaudvaron, pénteken pedig Szombathelyen a Jurisics Miklós utcában jött velünk szembe egy Finglavina, egy parkolást jelző táblára ragasztva. Valami készülődik az egyszer biztos, hiszen már Facebook-csoport is létezik a témában. „Ahol arra buzdítunk titeket, hogy terjesszétek a Finglavina igéjét egyetemeiteken, iskoláitokban."

Szombathelyen a Jurisics Miklós utcában jött velünk szembe egy Finglavina Fotó: Wolf Ferenc

Válaszok azonban nincsenek. Csak egy kérdés, hogy miért? Az értelmetlen dolgok alól egyetlen tény adhat felmentést, mégpedig az, hogy vicces. Nos, ez nem az. Szóval nem értjük. Csak remélni tudjuk, hogy ugyanaz lesz a sorsa, mint a planking-nak, amikor szokatlan helyeken hason fekve készítettek fotót magukról az emberek. Elfelejtődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!