Szombathely

2015.12.05. 12:02

Kézerdő - A legtöbben Vas megyén túlról érkeztek, hogy érdeklődjenek a továbbtanulásról

Szombathely - A három nyílt nap közül megtartották az elsőt pénteken a Nyugat-magyarországi Egyetem szombathelyi campusán: 350 felsőoktatás iránt érdeklődő középiskolás jött el Vas megyéből és a megyehatáron túlról.

Merklin Tímea

A központi tájékoztatás után a diákok a szakokkal részletesebben is megismerkedhettek, hallgathattak nyílt órákat, témáikban az ó-orosz művészettől a kozmikus fényen át a zeneelméleti és zenetörténeti előadásokig, megismerkedhettek a testnevelés emelt szintű érettségi feladatsorával, s frontérzékenységi tesztet tölthettek ki. Az aulában a duális gépészmérnökképzés partnercégei állították ki diákoknak szánt, interaktív pneumatikai, elektronikai és más játékaikat, lehetett szerelgetni.

A Star wars céllövölde nagyon népszerű volt, amely sűrített levegővel működik, egy-egy kis habgumi töltényt lő ki a birodalmi lépegetőkre 
Fotó: Merklin Tímea

- A decemberi nyílt napot hagyományosan azért tartottuk ilyenkor, mert korábban mindig a hónap elején jelent meg a Felvételi tájékoztató. Most pedig december közepe táján nyílik meg a felvi.hu, jelenik meg a felületen a 2016/2017-es tanév normál felvételi eljárása - tudjuk meg Gaspari Gábortól, az egyetem tudásmenedzsment központjának munkatársától. - A felvételi aktualitásokról szóló nyílt napok közül a decemberi a legnépszerűbb. Több mint 180 régióban lévő iskolának küldtünk meghívót levélben vagy e-mailben. Amikor megkértem a gyerekeket, hogy tegye fel a kezét, aki szombathelyi, aztán, hogy aki Vas megyei, jóval kevesebben jelentkeztek, mint amikor azt kérdeztem, ki jött a megyehatáron túlról. Számomra meglepetés volt, hogy ekkora kézerdő lendült a magasba.

A nyílt nap klasszikus programja három pillérre épül. Tájékoztatást adnak a felvételi eljárásban várható változásokról, bemutatják a szombathelyi képzési kínálatot, a karok szolgáltatásait, szó esik a felsőoktatás pénzügyi vonatkozásairól. Ezután körbeviszik a középiskolásokat az egyetemen, a díszteremtől a nagyelőadókon, laborokon és könyvtáron át a tornacsarnokig, megmutatják a menzát, az egyetemi klubot. Ezt követi a szakok részletesebb bemutatása a szombathelyi campus két karán: a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Karon, illetve a Természettudományi és Műszaki Karon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!