Szombathely

2015.12.08. 13:24

Magyarnak lenni küldetés - Nyolcan tettek állampolgársági esküt Szombathelyen

Szombathely - A vasi megyeszékhelyen kedden nyolcan tettek állampolgársági esküt.

Szombathelyi Médiaközpont

Szombathelyen 2010 óta 239-en, idén 51-en, kedden nyolcan kértek és kaptak magyar állampolgárságot. A kérelemről a köztársasági elnök dönt, ahogy az ennek megszerzését igazoló okiratot is ő adja ki.

Bitai István Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Az eskü szövegét a kérelmezők a polgármester után mondták el a városházán. Dr. Puskás Tivadar úgy fogalmazott: - Magyarnak lenni küldetés, mert jóban-rosszban, a legszélsőségesebb viszonyok között is igyekezni kell az ország érdekeit szem előtt tartani. Az újonnan esküt tett állampolgárok mostantól sorsközösséget vállalnak.

Karácsony Beatrix

Megfogadták, hogy Magyarországot a hazájuknak tekintik, és annak hű állampolgárai lesznek. Az ceremóniát az Alaptörvényből és magyar nyelvből tett vizsgák előzték meg.

A friss állampolgárok közül Kormos Auróra és Lakatos Natália Ukrajnában élnek, a testvérük viszont Magyarországon. A megszerzett állampolgárságnak köszönhetően mostantól többször és könnyebben látogathatnak Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!