Szombathely

2016.01.13. 10:09

Autómentességért kapott elismerést a szombathelyi önkormányzat

A 2015-ös Európai Mobilitási Hét és Európai Autómentes Nap kiemelkedő szervezési munkájáért kapták az elismerést.

Vadas Krisztina

Több, mint 40 szervező vehette át az oklevelet a 2015. évi Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap záró konferenciáján január 6-án, köztük Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata is. A kiemelkedő szervezési tevékenységért járó elismerést Szabó Zsolt fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár adta át.

A 2002 óta minden szeptemberben megrendezett Európai Mobilitási Hét egyre több emberhez juttatja el a környezetbarát és fenntartható közlekedés üzenetét a kontinensen, és azon túl is. A kampányhoz tavaly minden korábbinál több, 182 hazai település csatlakozott.

A programsorozat célja, hogy az önkormányzatokat fenntartható közlekedési intézkedések bevezetésére, a lakosságot pedig a rendelkezésre álló közösségi közlekedési eszközök használatára, kerékpározásra, gyaloglásra ösztönözze. A 2015. évi nemzetközi szlogen magyar változata, a „VálasszVáltsVariálj!” is arra szólítja fel az embereket, hogy kombinálják a közlekedési módokat, mivel ez gyakran gyorsabbá és kényelmesebbé teszi az utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!