Szombathely

2016.01.29. 19:35

Kiürül a szombathelyi SZTK - Mutatjuk, melyik rendelést hol keresse

Új helyre, és felújított rendelőkbe költöznek a még a rendelőintézetben működő szakrendelések.

Bakos Ágnes

Dobozokban állnak már a papírok a fogászatnál, a folyosón. Hétfőn, február 1-jén megkezdődik a költözés.Kiürül az SZTK, a Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház rendelőinek és szakrendeléseinek új helye a vérellátó épülete lesz.

– Modernebbek lesznek a körülmények, a fejlesztések értéke a műszerekkel együtt 250 millió forint – emelte ki prof. dr. Nagy Lajos PhD, a kórház főigazgatója.

A vérellátó épületének öt, eddig üresen álló emeletére költöznek a rendelések, a betegek a Gyöngyös patak felőli bejáraton juthatnak a rendelőkhöz. A főigazgató sorolta: az ötödik emeleten a fül- orr- gégészet és a foglalkozás-egészségügy lesz, a negyedik emeleten a szülészet-nőgyógyászat rendelői kapnak helyet. A harmadik emeleten működik majd a tüdőszűrő és tüdőgondozó, kiürül a Petőfi utcai épület.

A vérellátó második emeletén a reumatológia, valamint a bőr- és nemibeteg-gondozó lesz, az első emeleten a fogászati ellátás szakrendelői. A kórház központi telephelyére is költözik szakrendelés: a belgyógyászati jellegű ellátások a régi belgyógyászati épület földszintjén működnek majd. Nem egyszerre történik meg az áttelepülés, hiszen az óriási munka. Fokozatosan költöznek át a rendelések áprilisig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!