Szombathely

2016.02.14. 18:38

Esőben is kutyaszerelem – Valentin-napi örökbefogadó napot tartottak az állatvédők

Szombathely – Ifjú és idősebb, lány és fiú, kistestű és nagyobb ebek sorakoztak fel a Vízöntő utcában vasárnap délután. Mind-mind különbözőek, de közös bennük, hogy szerető gazdira, boldog otthonra vágynak.

Bakos Ágnes

„Gyertek és találjátok meg négylábú társatokat": ezzel a szlogennel hívta az örökbefogadó napra a kutya- és macskakeresőket a Fekete István Állatvédő Egyesület, a szerelmesek napja apropóján.

– Muszáj már ilyenkor örökbefogadó napot tartanunk, mert telt házunk van. Ősszel bekerült nagyon sok, akkor született kiskutya, télen nem nagyon van mozgás, most ötven körül van a kutyáink száma – tudtuk meg Csollányné Horváth Krisztinától, az egyesület elnökétől.

– Nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan jönnek – mondta az elnök, hiszen éppen megeredt az eső a kapunyitásra, ennek ellenére sorok álltak a kutyák körül. Az ebeket pedig egy kis eső nem tartotta vissza attól, hogy boldog mosolyokkal és félelmetes energiájú farokcsóválásokkal hódítsák meg a nézelődőket.

A legtöbben Gizi kölykeire voltak kíváncsiak. Gércéről került a szuka kutya az állatvédőkhöz, hét, éppen akkor született kölykével együtt. Ezek az apróságok most a legfiatalabb otthont keresők és sok potenciális gazdi-jelölt feltűnt a kenneljük előtt.

– Egy kis fekete tacskónk volt, végelgyengülésben elpusztult, helyette szeretnénk egy kutyát. Van egy berni pásztor kutyánk is, az is nagyon hiányolja a társat – mondta Koószné Eszter és Koósz Kitti.

Baán Zsófiát a nagypapája kísérte kutyanézőbe. Náluk pár éve pusztult el a házi kedvenc, most jött el az idő, hogy pótolják az űrt. Zsófi boldogan újságolta a nagypapának, hogy Nina, a gazdikereső eb azonnal megmutatta, mennyire képes szeretni, és arcon csókolta a kislányt – nem csak a róluk készült fotó kedvéért.

Az egyesület tagjai jól „megnézik", hova adják védenceiket. Volt vasárnap egy érdeklődő, aki házőrzőnek vitte volna az egyik nyolc hónapos, nagytestű ebet, ami viszont négyhetes kora óta lakásban élt – így nem adják állandó kinti tartásra.

A legrégebbi lakó az állatvédőknél Szelli, ő kerekes székkel él, speciális ellátást igényel. – Boldog kutya, jó helye van – mondta Csollányné Horváth Krisztina, de hozzátette: örökbe fogadható, ha megérkezik az ideális gazdijelölt.

A macskák is sokan vannak, több érdeklődő bekérezkedett a macskaházba, hogy doromboló társat keressen.

(Van, akinek nem való a macskanézelődés, mert egyébként is 11,7 négyzetméterenként van lakásban tartott macskája – ő csak a ház előtt nézelődő, éltes cirmossal ismerkedett.)

A macskák közül sokan vannak ideiglenes befogadónál, őket a világhálón közzétett fotóikon nézhetik meg az érdeklődők.

Aztán legközelebb február végén tart örökbefogadó napot a Fekete István Állatvédő Egyesület. Akkor már nem lesz Valentin-nap, de köttethet örök szerelem akkor is ember és négylábú társ között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!