Szombathely

2016.04.17. 12:39

Kamionnal (is) birkóztak az erősemberek Szombathelyen

Szombathely - Remekül sikerült a szombati erősemberverseny - a szurkolók jól szórakoztak, a sportolók pedig kitettek magukért.

Tóth Gábor

Nagyszabású erősemberversenynek adott otthont szombaton a műjégpálya parkolója. A programot egy tehetségkutató vezette fel: a sportággal ismerkedő amatőrök gyürkőztek neki a kilóknak. Hat dunántúli próbálkozó adott számot a felkészültségéről. Aztán következett a Magyar Erősember Szövetség által lebonyolított, kiírt országos bajnokság nyugati selejtezője. Tizenketten neveztek, az erős, népes mezőnyben Gadó András (Galaxy Fitness) képviselte a vasi, szombathelyi színeket. Öt látványos versenyszám került a programba: kamionhúzás (8 tonna), rönknyomás (105 kg, 125 kg), autótartás keretben (1 tonna), lengősúly cipelés (330 kg), hordó pakolás (150 kg).

- Sajnos az elejét elrontottam, lassan melegedtem be, csak az utolsó három számban nyújtott teljesítményemmel voltam elégedett - árulta el Gadó András. - Nem volt egyszerű a szervezés, akadtak nem várt problémák a különböző engedélyek beszerzésénél, így nehezen hangolódtam rá a versenyre. De nem panaszkodom, tanultam az esetből. A lényeg az, hogy a verseny jól sikerült. Az országos szövetség illetékese elégedett volt, mint ahogyan a versenyzők, és a szurkolók is. Szépszámú szurkoló előtt versenyeztünk, remek volt a hangulat, úgy gondolom, hogy van létjogosultsága az erősember rendezvényeknek Szombathelyen.

Végeredmény, tehetségkutató: 1. Baranyai Sándor, 2. Király Richárd, 3. Nagy Ádám. Nyugati selejtező, Herkules Deck Bisztró Kupa: 1. Karácsondi Erik (Budapest), 2. Hegedűs Ádám (Tatabánya), 3. Kmeth Attila (Tatabánya), 4. Mészáros Dávid (Székesfehérvár), 5. Pollák Imre (Budaspest), 6. Vizy György (Székesfehérvár), 7. Gadó András (Szombathely, Galaxy Fitness), 8. Nagy Árpád (Budapest), 9. Búzási Sándor (Budapest), 10. Molnár Attila (Polgárdi), 11. Kovács Ferenc (Székesfehérvár), 12. Bíró Gergely (Székesfehérvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!