Szombathely

2016.04.17. 09:28

Szombathelyen konzultált a Jobbik elnöke

Szombathely – Egészségügy, oktatáspolitika és korrupció volt a téma a Jobbik szombathelyi fórumán.

Bakos Ágnes

Szombathely Fő terén találkozott a párt szimpatizánsaival Vona Gábor, a Jobbik elnöke, majd a Savaria Moziban tartott lakossági fórumot Dúró Dórával a párt országgyűlési képviselőjével és Balassa Péterrel, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselőjével.

A mozi nagytermét félig megtöltötték az érdeklődők.

A jobbikos politikusok egyebek között arról beszéltek, hogy Magyarország a régióban sereghajtó az egészségügy területén: például a betegségi statisztikákban, vagy az egészségügyi dolgozók fizetésében. Közben vezet Magyarország a korrupciós ügyek számában.

Az oktatáspolitikáról azt mondták: az arra fordított összegeket nemcsak arányaiban, hanem hatékonyságában is meg kell vizsgálni. Konkrét példaként a 2008 és 2013 közötti időszakot emelte ki Dúró Dóra, amikor 160 milliárd forint folyt felzárkóztatási programokra, miközben nőtt a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűek száma az országban.

– Az országjárás valódi nemzeti konzultáció – ezt mondta újságíróknak Vona Gábor. Érdemi témákban kérik ki az emberek véleményét, szemben a kormány nemzeti konzultációival, amelyek vagy evidens kérdéseket feszegetnek, vagy nem előzi meg azokat szakmai egyeztetés.

Szerintük a korrupció mellett az oktatás és az egészségügy a legsúlyosabb helyzetben lévő területek ma Magyarországon, ezért ezekben a témákban gyűjtik és majd a nyáron összesítik a felmerült kérdéseket. A következő parlamenti ülésszakig eljuttatják a kérdéssorokat a magyarországi háztartásokba – hogy kikérjék az emberek véleményét.

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője kiemelte: választókerületekben is vannak fórumok, ő rendszeresen járja a saját, körmendi választókerületét. Lakossági fórumokon várja az észrevételeket és meglátogat iskolákat, egészségügyi intézményeket, mint a körmendi és a szentgotthárdi mentőállomást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!