Szombathely

2016.05.13. 20:10

Apró kezek és nagy lelkek - Dupla ünnep a Váci Mihály iskolában

Szombathely - Duplán ünnepeltek pénteken a Váci Mihály Általános Iskolában: a Szent Márton Emlékév alkalmából nemzetközi kiállítás nyílt; majd megemlékeztek arról, hogy az intézmény az idén 35 éves.

Simán Klára

Megható és csodaszép dallal kezdődött a Szent Márton Emlékév alkalmából meghirdetett nemzetközi képző- és iparművészeti kiállítás és díjátadó a Váci Mihály Általános Iskolában. A nagy eseményen Németh Gábor iskolaigazgató köszöntötte a messzi földről érkezett résztvevőket, majd dr. Puskás Tivadar polgármester szavait Illés Károly alpolgármester olvasta fel. Hangsúlyozta: jubileumi év a 2016-os, és az a cél, hogy ránk figyeljen Európa és az egész világ.

- Öröm hallani ezeket a szép eredményeket, és azt is, hogy sokakat megérintett a téma. Bízom benne, hogy az alkotók szívében is megjelent valami abból a szellemiségből, amelyet Szent Márton képvisel - mondta a megjelenteknek dr. Veres András megyés püspök. Három tulajdonságot emelt ki a szenttel kapcsolatban: emberség, szolidaritás, szeretet. Megjegyezte: Szent Márton hiteles példa a ma emberének.

Chopin Mazurkája Németh Kele előadásában varázsolta el a közönséget a díjátadó előtt.

Arany, ezüst és bronz fokozatokat, valamint különdíjat vehettek át az intézményben a hazai és öt másik ország diákjai; akiknek a munkáját nívós szakmai zsűri értékelte. Még Horvátországból is érkeztek díjazott gyermekek. (Őket kísérőtanáruk mentette ki a kedves helyzetből: angolul tájékoztatta a közönséget, hogy a kisdiákok nem értenek magyarul, így nem tudták, hogyan is vegyék át a - valóban kiérdemelt - díjat.)

Ezt követően az iskola 35. születésnapját ünnepelték a lelket megérintő alkotások között: ebben a három és fél évtizedben az iskola sokat fejlődött. Most már Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Iskola a pontos nevük - hiszen minden területen megtalálhatják az ide járó diákok a saját jövőjüket, követve az álmaikat.

- Ha az óvodában van egy gyermek, aki a kör vonalából kilép a színezés közben, mi nem összeszidjuk, hanem hozzánk invitáljuk a kreativitása miatt. Értékeljük azt, hogy ki miben tehetséges - mondta el az innovációjuk titkát Németh Gábor igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!