Szombathely

2016.05.13. 18:33

Ők a Szociális Hét díjazottjai

Szombathely - Kiosztották az idei elismeréseket a szociális területen végzett munkáért.

Simán Klára

A Szociális Hét utolsó eseményeként a Bartók Teremben gálaműsor keretében vehették át az idei elismeréseket a kitüntetettek. A sérült és ép gyerekek közös, felemelő és szívszorító, szép bevezető éneke után Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere mondott ünnepi köszöntőt.

– Egy város erejét onnan lehet megismerni, hogyan bánik azokkal, akik segítségre szorulnak – hangsúlyozta a város első embere, aki megemlítette Szent Márton szellemiségét, példamutatását: ő is segített annak, aki rászorult erre. Hozzátette, hogy az egész szociális szférában köszönetet érdemelnek a dolgozók, hiszen embert próbáló munkát nyújtanak, nap mint nap. Köszöntötte az eseményen megjelent Pálos Oszvaldot (Pálos Károly fiát) és feleségét. Ezt követően a zsúfolásig telt teremben átnyújtotta a 2016-os elismeréseket.

A „Győrvári Edith-díj” idén Kovács Jenőné (Sebestyén Erzsébet) jutalma lett.

Kovács Jenőné 1968-tól az Országos Mentőszolgálat adminisztrátora, ügyintézője, a megyei mentőszervezet személyi ügyeinek intézője, a mindenkori vezető főorvos közvetlen munkatársa volt.

Már 1991-ben a Vas megyei Mentésügyi Alapítvány létrehozásának kezdeténél is bábáskodott. Akkoriban az ügyek adminisztrálását munkája mellett végezte, 2006-os nyugdíjba vonulását követően azonban önkéntes segítőként folytatta és folytatja azt a mai napig.

Tevékenységének legfőbb lenyomata az a rend, amelynek nyomán egy a bajbajutottak számára remélhetően több esélyt adó mentők munkáját segítő mentésügyi alapítvány dokumentációjában meghatározó.

A tanfolyamok, a konferenciák, a mentési gyakorlatok, a szakmai kiadványok nem jöhettek volna létre, ha nincs meg ez a rend, amely nélkül ma nem lehetne közhasznú a szó nemes értelmében is az Alapítvány. Az Alapítvány mindenkori vezetői, a kurátorok számíthattak a mai napig is számíthatnak a munkájára.

A „Szociális Ellátás Segítéséért-díjat” Nagyné Rovó Márta (Rovó Márta) érdemelte ki.

Nagyné Rovó Márta a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat technikai dolgozója.

Munkáját mély emberszeretet, az elfogadás és az emberek iránti tisztelet jellemzi.

A klubtagok számára mindig otthonos, barátságos, tiszta környezetet biztosított. Szeretettel fordult az idősek felé, kedvességével, megértésével arra törekedett, hogy napjaikat minél komfortosabbá, biztonságosabbá tegye. Reggel, mielőtt a klub benépesült, gondos gazdaként járta végig az épületet, ragyogó rendet és tisztaságot teremtett. Gondosan ügyelt arra, hogy mindenki jól érezze magát a „második otthonában”. Figyelmesen, mindig észrevette az idősek igényeit, sokszor még azelőtt, hogy ők azt megfogalmazhatták volna.

Jól ismerte a klubtagokat, midig meghallgatta őket, mindenki számára tartogatott kedves, vigasztaló, pozitív szavakat. Az idősek is nagyon ragaszkodtak hozzá, megosztották vele örömüket, gondjaikat.

Az I.sz. szakmai egységben is nagyon jó kapcsolatot ápol munkatársaival, gyorsan beilleszkedett az új csoportba. Kollégái, valamint az egységet felkereső ügyfelek is számíthatnak segítségére, mindenkivel kedves, közvetlen és segítőkész. Tiszteletben tartja mások véleményét, elfogadja az ellenvetéseket, mindig a szándékot értékeli.

Pozitív életszemlélete élete során már többször átsegítette a nehézségeken. Mindig a megoldásokra összpontosít, a problémákat megoldandó feladatként kezeli. Aktív, agilis tagja a gondozói munkacsoportnak, akire mindig lehet számítani. Az intézményi rendezvényeken segítőkészsége mellett humorát is megismerhették a gondozottak és kollégái egyaránt.

Szabadidejében sokat olvas, szenvedélyes könyvrajongó, szeret moziba járni.

A „Szociális Ellátás Segítéséért-díjat” Zsolnainé Süle Ildikónak nyújtották át.

Zsolnainé Süle Ildikó a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Hajléktalanok Otthona legrégebbi dolgozója. Munkáját nem csak magas színvonalon, de mindig nagyon jókedvűen, optimistán végzi.

A dolgozók szakmai kérdésekben és egyéb problémáikkal is bizalommal fordulhatnak hozzá, mindenkinek önzetlenül segít.

A lakókkal rendkívül jó kapcsolatot alakított ki, valamennyien tisztelik és megbecsülik munkáját. A szakszerű ápolási tevékenység mellett azt is mindig nagyon fontosnak tartotta, hogy az elmúlás időszakában lelkileg is támogassa a lakókat, fogja a kezüket, enyhítse félelmeiket. Kiemelkedő szerepe van abban, hogy az intézmény lakói valóban otthonuknak tekinthessék az intézményt.

Kezdetektől fő szervezője a lakók szabadidős programjainak, számtalan közösségi program, kirándulás megszervezése és megvalósítása kapcsolódik a nevéhez.

Munkakörébe tartozó feladatai mellett mindig aktív és kezdeményező szerepet vállalt a társaság közösségi programjainak megvalósításában is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!