Szombathely

2016.05.21. 09:19

Staféta Fekete Lindával

Pintér Róbert kérdezte Fekete Linda színművésztől: milyen hatással volt a zenei fejlődésedre Brazília?

Peltzer Géza

- Még tini fejjel is feltűnt, mennyire másképp képzik a hangjukat a brazil énekesek. Sokat jártam koncertre ezt az éneket magamba szívva, sőt „koncerteket adva” a körülöttem élőknek. A helyszín Brazília, pontosabban Rio de Janeiro és éveim száma 12. Miután hazaköltöztünk, édesapám nagy gőzzel kereste azokat a klubokat, ahol felcsendülnek latin dallamok. Akkor toppant be az életünkbe Gerendás Péter, barátság vette kezdetét és a közös munka sem váratott magára.

Olyan lágy, levegős hangja van a lányodnak, nem akar énekelni? - szólt a kérdés Pétertől. Szinte a következő pillanatban már ott álltam a kamaraerdei stúdiójában és felvettük az Álomelnök úr című albumot. Ez történt 2002-ben. Azóta elvégeztem a Színművészeti Egyetem musical szakát, megalapítottuk a Rio Brasil bandát. És következett Szombathely, a Weöres Sándor Színház. A dzsungel könyve nyitányát énekelve, azt érzem, hogy az Amazonas sűrű erdejében állok és mint egy párját kereső madár áááázom a világmindenségben.

Kérdésem Ostolya Zsuzsához szól: milyen szerepben tudnád magad elképzelni a Weöres Sándor Színházban?

A staféta következő vendége:

Ostyola Zsuzsa

Címkék#Staféta
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!