Szombathely

2016.06.24. 09:07

Éjszakai gyakorlat: klórgáz szabadult ki egy vagonból a szombathelyi vasútállomáson

Csütörtök éjjel tűzoltók, katasztrófavédők, mentők és rendőrök lepték el a szombathelyi vasútállomás környékét. Mielőtt azonban bárki megijedne, nem éles helyzetről volt szó, gyakorlatoztak a szervek.

Vadas Krisztina

A rendőség, a tűzoltóság, a katasztrófavédők, a mentők, a polgárőrség, a Borostyánkő Mentőcsoport, a Gysev, valamint az Énykk Zrt. komplex mentési gyakorlatot hajtott végre csütörtökön éjjel a vasútállomáson.

A gyakorlat feltételezése szerint érkezett egy tehervonat az ötödik vágányra, amely veszélyes anyagot, klórgázt szállított. A vonaton lévő veszélyes anyag tartálya a tolatás közben megrongálódott. A balesetben az állomás területén lévő emberek közül ketten megsérültek. Őket a tűzoltók mentették ki. Mivel a klórgáz a vágányok közti aluljárót ellepte, ezért a vasúti kocsikon, vágányokon át kellett kimenekíteniük az utasokat. A mentést nehezítette, hogy a gyakorlat során a peronokon lekapcsolták a lámpákat.

A sérültek ellátását a mentők, valamint a Borostyánkő Mentőcsoport tagjai végezték. A sérülteket a Savaria szakképző diákjai játszották.Miután kimenekítették a sérülteket, a vegyi anyag szivárgásának megszüntetése, a környék biztonságossá tétele volt a feladat.

A beavatkozás körülbelül egy órán át tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!