Szombathely

2016.06.16. 13:29

Még mindig van eladó vasi föld – Júliusban is lesz árverés Szombathelyen

Szombathely – Újabb földárverést hirdet a Vas Megyei Kormányhivatal. Ez a negyedik köre a Földet a gazdáknak programnak Vas megyében, de most csak egynapos lesz és öt földrészletet bocsátanak áruba.

Bakos Ágnes

Július 14-én lesz az újabb földárverés – közölte a vasi kormányhivatal. Ezúttal is három hektárnál nagyobb földjeitől válik meg a licit útján az állam. Összesen öt vasi földterületet árvereznek el júliusban.

A legolcsóbb egy négy részből álló, kemenesmagasi legelő és fásított terület. Összesen 3,9 hektár és 400 ezer forint a kikiáltási ára. Bérlője nincs – legalábbis a hirdetmény szerint.

Illusztráció: Unger Tamás

Szintén négy részből áll a legdrágább vasi földterület, ami „kalapács alá kerül” július közepén: legelő és szántó a 23,2 hektáron uraiújfalui földrészlet. Egy magánszemély bérli, idén október közepéig van érvényes szerződése. A föld kikiáltási ára 31,4 millió forint.

Molnaszecsődön két szántón ad túl az állam: az egyik 5,7 a másik 3,8 hektáros Az előbbiért 11,2 millió, utóbbiért 4,5 millió forintot kérnek, legalább. Ugyanaz a magánszemély bérli a két területet, még a jövő év végéig érvényes szerződéssel.

Az ötödik vasi földterület egy 6,1 hektáron nemesládonyi szántó. Annál nem jelez bérlőt a hirdetmény, csak azt, hogy 3,7 millió forint a kikiáltási ára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!