Szombathely

2016.08.21. 19:25

Bevisznek a Művészetek utcájába

Szombathely - Az ezerarcú Savaria Történelmi Karnevál fontos és különleges helyszíne éve óta a Művészetek utcája, a hétköznapokban ez a Kossuth utca. A galériás művészet a hétvégén kiköltözik az utcára, jönnek a társművészetek képviselői is.

Vas Népe

A Művészetek utcája nyitott műhelyeiben akár az alkotás folyamatába is bepillanthatunk. De föllép itt karneválidőben a Boglya együttes, a Brass in the Five és Méhes Csaba, a Kutaisiből érkező State Dance and Song Company, Szabó Tibor és zenekara, valamint az Ataru Taiko ütőegyüttes. Mindennap 10 órakor kezdődik a Kossuth utcai Isis Galéria művészeinek bemutatkozása: nyitott műterem - kézműves-foglalkozásokkal. Közben Diós Gabi iparművész kerámiáiból nyílik kiállítás az Isis Galériában. T. Takács Tibor festőművész a Szent Márton-év alkalmából

Stekovics Gáspár szépséges fotóalbumába is belelapozhatunk Fotó: Unger Tamás

A víz játékai címmel rendez kiállítást ugyanitt a tőle megszokott játékossággal. Csobogók és kutak minden mennyiségben. A Művészetek utcájában bemutatkozik: Balogh István Péter festőművész (a program egyik alapítója), Stekovics Gáspár képzőművész-fotográfus és S. Horváth Ildikó grafikusművész, Szántó István festőművész (látkép, akvarell, viaszfestmények); Págyi Zsóka képzőművész (a szépség és a szeretet jegyében). Itt lesz Illés Erika szobrászművész ( esti képek, portrérajzolás); Ék Erzsébet jelmeztervező-iparművész, Varga Erika kézműves (játékok nemezből, fából, gyermekfoglalkozások); Ruzsa Kata kézműves (gyermekfoglalkozások, korongozás, római pénzverde kerámiából); Dezse Krisztina festett selyemékszereket, sálakat, mandalákat hoz; Virág-Geiszler Éva egyedi ékszerekkel jön; Marschek Joci üvegékszereket készít.

A sor még hosszan folytatható; Szabó Zoltán festőművésztől Szabó Cseke Mózes grafikusművészen át Szendi-Szűcs István polihisztor (festő, grafikus, fotós, keramikus) kínálatáig vagy Sosztarits Luca egyedi ékszerkollekciójáig.

A legjobb, ha jó előre elhatározzuk, hogy a Savaria Történelmi Karnevál idején naponta legalább egyszer (de inkább kétszer-háromszor) benézünk a Művészetek utcájába. És ha már ott vagyunk, biztos, hogy nem távozunk élmény vagy más, kézzelfogható szépség nélkül. Ez az igazi összművészet: műalkotások, bemutatók (egy-egy fogást akár el is leshetünk), koncertek. És akkor a találkozásokról, jóízű beszélgetésekről még nem is ejtettünk szót. Pedig lehet, hogy ebben - a találkozásokban - rejtőzik a karnevál legfőbb értelme és jelentősége. A Művészetek utcájában is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!