Szombathely

2016.08.23. 19:05

Cég és karitász az iskolásokért

Szombathely, Vép - A karitász révén vépi gyerekek kapják meg azt az iskolakezdési támogatást, amelyet a szombathelyi iQor Global Services Hungary Kft. dolgozói gyűjtöttek.

Némethy Mária

Füzetek, vonalzók, tolltartók, ceruzák, táskák. A szombathelyi iQor Global Services Hungary Kft.-nél egy rövid felhívásra több mint 1200 tan-eszközt gyűjtöttek a dolgozók, ezt tegnap délelőtt adta át a cég Pajor Attila ügyvezető igazgató vezetésével a Szombathelyi Egyházmegyei Karitásznak. Az átadáskor dr. Grünwald Imre, az iQor kft. személyügyi igazgatója elmondta: a globális világcégnél ez történik mindenütt ebben az időszakban, még a Fülöp-szigeteken is, mert a cégfilozófiához hozzátartozik a szociális érzékenység, a karitatív elkötelezettség. Mivel kiváló a három éve tartó együttműködés az egyházmegyei karitásszal - ennek köszönhetően ma már 33 megváltozott munkaképességű dolgozót is foglalkoztat a kft. -, iskolakezdési segélyakciójukat megismétlik jövőre is.

Balról az iQor adományát gyűjtött dolgozók egy része, jobbról Tuczainé Régvári Marietta, Pajor Attila és dr. Grünwald Imre Fotó: Némethy Mária

Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgató elmondta: 25 éve segítik a hátrányos helyzetű családokat Vas és Zala megyében. Köszönte a cég dolgozóinak iskolakezdési adományát, amelyet az idén a vépi karitász vett át, egyben emlékeztetett arra: az iQor dolgozói legutóbb mesekönyveket adományoztak a karitásznak, s ezeket az idén csúcslátogatottságú - 1100 gyermeket táboroztatott - nardai napközis táborukban örömmel forgattak a nebulók.

A Magyar Karitász évente húsz millió forintnyi Erzsébet-utalvánnyal segíti iskolakezdéskor a nehéz anyagi helyzetben lévő családokat. Ebből 1,1 millió forintot kap harmadik éve a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász. Az első évben Szombathely, a másodikban Zalaegerszeg, az idén a celldömölk-alsósági plébánia és a hozzá tartozó Boba, Nemeskocs, Izsákfa rászorulói kapják ezt. Ezenkívül saját forrásból is támogatja anyagilag a nehéz helyzetű családokat iskolakezdéskor az egyházmegyei karitász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!