Szombathely

2016.08.31. 09:39

Egyetemisták a szökőkútban - így mulattak kedden a szombathelyi gólyák

Alig hogy lehullott az első falevél, Szombathelyről nem elmentek, hanem megérkeztek a gólyák. Az idei Szent Márton-túrán mókás feladatokkal várták az NyME-SEK legújabb hallgatóit. Több mint háromszáz fiatal vett részt a versenyeken.

Rákos Bianka

Garantáltan vizesek és jókedvűek lettek azok a hallgatók, akik részt vettek az NyME-SEK Gólyanapok rendezvényén, ahol ügyességi és szellemi vetélkedőkben is bizonyítaniuk kellett. A diákokat négy csapatra osztották, és nemcsak zászlót, hanem csapatindulót is kellett készíteniük.

A Szent Márton-túra alatt a gólyák megismerkedhettek Szombathely városával, valamint a különböző állomásokon Szent Márton életéről is hallhattak érdekes részleteket. Az állomások között szerepelt a Berzsenyi téri szökőkút, ahol a vállalkozó kedvű gólyáknak intercrosse-ütővel kellett egyesével pingponglabdákat kihalászniuk a vízből. Az olimpiai sikerek hatására bónuszpontért váltóúszást is bemutathattak a versenyzők.

A fizikai megmérettetésen kívül az agytekervények megmozgatása sem maradt el. A Fő téren irodalmi kvíz, a Savaria Múzeumnál pedig ügyességi feladat várt a hallgatókra, de volt olyan állomás, ahol Francisco Goya egyik festményét kellett életre kelteni.

Az ebédet minden csapat saját magának biztosította, az elkészült ételeket pedig egy négytagú zsűri értékelte. A népszerű bográcsban készült ételek mellett, mint a pörkölt és a paprikás krumpli, készült szecsuáni csirke is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!