Szombathely

2016.09.09. 18:54

Biciklis tornaóra a Gothard iskolában

Az országban elsők között a szombathelyi Gothard iskolában indult el idén ősszel a Bringa Akadémia programja.

Szombathelyi Médiaközpont

Reggelente szinte teljesen megtelik a Gothard Jenő Általános Iskola kerékpártárolója, az ide járó gyerekek közül sokan jönnek két keréken. Az ötödikesek ettől a tanévtől testnevelésórán újra magukhoz veszik a bringájukat, mert ősztől elindult a Bringa Akadémia az intézményben. Nagyné Tancsics Ildikó igazgatónő kérdésünkre elmondta: céljuk, hogy a tanulókat balesetmentes kerékpáros közlekedésre neveljék. Heti egy órában az ötödik évfolyamon vezették most be ezt a programot, de felmenő rendszerben működik majd, azaz jövőre már két évfolyamon folynak ezek az órák.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Hat gothardos testnevelőtanár vett részt tavaly azon a továbbképzésen, amely erre készítette fel őket. Egyikük, Kelemen Tibor foglalkozik második hete a gyerekekkel. Vele beszélik meg a diákok a legfontosabb tudnivalókat, mielőtt nyeregbe pattannának. Ellenőrzik a féket, a csengőt, a guminyomást és a kellékeket, azaz alapos, elindulás előtti átvizsgálással kezdődik a testnevelésóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!