Szombathely

2016.09.15. 14:04

Folytatnák a biciklis élményt – Szombathelyi kerékpáros applikáció lehet

Szombathely – Fizeti a pályázati önrészt a szombathelyi önkormányzat, ha sikeresen pályázik a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a helyi kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. 3,5 millió forint lesz, lehet az önkormányzati kiadás, megszavazták.

Bakos Ágnes

A terv Vas megye, Dél-Burgenland, Kelet-Stájerország és Alsó-Ausztria területét érinti és kerékpár turisztikai kínálatfejlesztést jelent, azon keresztül turisztikai fejlesztést.

Fotó: Szendi Péter

A szombathelyi partner, a Savaria Turizmus Nonprofit Kft. saját projektterületén javítaná a kerékpáros infrastruktúrát. Például kerékpár turisztikai célú táblázással, kreatív kerékpáros pihenőhelyek létesítésével, fedett és mobil kerékpártárolók, forgalomszámláló berendezések telepítésével, valamint szombathelyi biciklis applikációval és sportesemények szervezésével.

Az úgynevezett „Veloregio” határon átnyúló osztrák-magyar kerékpár-turisztikai projekt 3,5 millió forintjába kerül az önkormányzatnak – ennyi az önerő a pályázatban. Szombathely 2017-es költségvetését terheli az összeg, nyertes pályázat esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!