Szombathely

2016.09.09. 18:39

Nagycsaládosokat ajándékozott meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász

Kakaó, mogyorókrém, gabonapehely és még több finomság bújt meg a táskában: a dobozból pedig kötelező olvasmányok és tanszerek kerültek elő.

Szombathelyi Médiaközpont

A gyerekek izgatottan kutatták, és csillogó szemmel sorolták, mi mindent rejt a csomag. A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász olyan családokat ajándékozott meg, amelyekben öt vagy még több gyermeket nevelnek a szülők.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

– Nagyon örülünk mindennek, ízletes reggelink lesz ebből egy darabig – lelkendezett Levente, aki Zalaegerszegről négy testvérével érkezett a püspöki hivatalba.  – A hosszú nyári szünetben a gyerekek elhelyezése, valamint a tanévkezdéshez kötődő jelentős anyagi kiadás is sok fejtörést okoz a nagycsaládosoknak. Éppen ezért hívjuk a kicsiket a nyári táborunkba, és most, az iskolaév elején is segítjük őket – mondta Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgató.

Fotó: Szombathelyi Médiaközpont

Az éppen 25 éves egyházmegyei karitász idén 1 100 gyereket táboroztatott Nardán, és év közben is igyekezett enyhíteni a nagycsaládosok terhein, mintegy másfél millió forintnyi étkezési utalványt és pénzadományt adtak át. Péntek délután pedig 700 ezer forint értékű élelmiszer és tanszer talált gazdára. Fekete Szabolcs püspöki irodaigazgató úgy fogalmazott, hogy bár látszólag csak csepp a tengerben a mostani ajándék, de sokat jelent ott, ahol tanévkezdéskor gyorsabban kiürül a családi kassza. Hozzátette: a segítségnyújtás minden formája, így ez is, különös jelentőséggel bír a Szent Márton-emlékévben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!