Szombathely

2016.09.02. 09:06

Újjáalakult a Szombathelyi Civil Fórum

Szombathely - A jogi szabályozás szerint az önkormányzatok és a helyi civil szervezetek közötti konzultációs és érdekegyeztető szervezetnek, a civil fórumnak a megbízatása három évre szól. Így az idén lejár a 2013-ban alakult testületek mandátuma. A Szombathelyi Civil Fórum szerdán délután alakult újjá.

Médiaközpont

A testület elnök posztját dr. Puskás Tivadar polgármester tölti be, alelnöke dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága vezetője. A testületbe korábban tizenkét civil szervezetet delegáltak az önkormányzat bizottságai. Most azonban úgy módosították a fórum ügyrendjét, hogy tizenhárom szervezetet küldhetnek a testületbe a bizottságok. További három egyesületet delegál a polgármester, így a civil fórum létszáma - az elnökkel és az alelnökkel együtt - tizennyolc.

fotó: Médiaközpont

Az új testület az alakuló ülésen elfogadta ügyrendjét, majd megvitatta Az Év Civil Szervezete címre beérkezet javaslatokat. Összesen kilenc szervezetre érkezett jelölés, közülük végül ketten nyerhetik el a rangos elismerést. A Szombathelyi Civil Fórum ezzel kapcsolatban, titkos szavazással kialakította az álláspontját, ám a végső döntést a közgyűlés hozza majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!