Szombathely

2016.10.12. 18:30

A regionális ifjúsági találkozón problémákról, javítandó területekről esett szó

Szombathely - A Nemzeti Ifjúsági Tanács és a Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió Ifjúsági Szövetsége Érdekel az Érdeked?! címmel ifjúsági találkozót szervezett a nyugat-dunántúli régió fiataljainak.

Vadas Krisztina

Az Új Nemzedék Közösségi Térben csaknem harminc tanuló gyűlt össze Zalaegerszegről, Zalaszentgrótról, Szombathelyről és Győrből szerdán délelőtt, hogy elmondják gondolataikat, problémáikat képviselőiknek.

Délelőtt az oktatás és a mobilitás jelentőségéről értekeztek, ezzel együtt szóba került a mai magyar fiatalok mindennapos leterheltsége is. Hiszen az iskola, a különfoglalkozások és a szabadidős programok mind-mind energiabefektetéssel járnak.

Többek közt Kölkedi Krisztián, a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségi tagja hallgatta meg a régió fiataljainak problémáit Fotó: Szendi Péter

Délután tágabb témaköröket érintett a beszélgetés. A fiatalok megosztották egymással a munka világában szerzett élményeiket, lehetséges jövőképük is szóba került. Az egészség és a testmozgás sem elhanyagolható egy diák életében, így sportolási lehetőségeikről is összevetették tapasztalataikat. A civil szféra erősítésére régóta törekednek a szakemberek, ez fiatalok bevonása nélkül nem valósulhat meg. Megismertették hát őket a civil szervezetek működésével, szabályozásával is.

Az ifjúság megjelent képviselőinek gondolatai a rendezvényt követően sem merülnek majd feledésbe. Véleményüket, problémáikat a Nemzeti Ifjúsági Tanács képviselői összegzik a találkozó után, majd közvetítik az illetékes minisztériumok felé, hogy beépíthessék a kormányzati ifjúságpolitikába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!