Szombathely

2016.10.26. 12:45

Jó tudni - Így változik a forgalmi rend a Jáki úti temetőnél

A szombathelyi önkormányzat tájékoztatása szerint szombattól keddig új forgalmi rend lép életbe a Jáki úti temetőnél. A halottak napi megemlékezők nagy száma miatt van szükség az ideiglenes változtatásokra.

Vadas Krisztina

A Jáki úti központi temetőbe autóval október 30-a vasárnaptól november 1-je keddig csak 6 órától 12 óráig lehet behajtani. Ezeken a napokon az engedéllyel rendelkezők mehetnek be kocsival, illetve azok, akiknek ugyan nincs engedélyük, de életkoruk vagy fizikai állapotuk indokolja. Ezt a főbejáratnál a Temetkezési Kft. dolgozói ellenőrzik. Fontos, hogy behajtani csak a főkapun, de távozni már a Ravatali és a Perinti kapukon át lehet. A temető mindhárom nap 6 órától 20 óráig tart nyitva.

Az ünnep miatt a környék forgalmi rendje is változik, ezért az Alsóhegyi úton lakókat arra kérik, hogy vasárnap, hétfőn, illetve kedden az utat teljes szélességében hagyják szabadon a buszjáratok közlekedésének megkönnyítése érdekében.

A forgalomkorlátozás már szombaton érvénybe lép, eszerint a temetőhöz bejövő forgalom a Jáki úton keresztül haladhat. A kimenő forgalom esetében a buszok és taxik az Alsóhegyi úton át, az autók a Ferenczy István és a Hajnóczy József utcán át hagyhatják el a temetőt.

Az ingyenes temetői járat október 30-ától november 1-jéig a balesetveszély elkerülése miatt nem jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!