Szombathely

2016.11.16. 16:05

Korunk veszélyei

Szombathely - A szombathelyi Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium vendége volt Dr. Tömböl László nyugállományú vezérezredes.

Vadas Krisztina

Dr. Tömböl László, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke, a Magyar Honvédség korábbi vezérkarfőnöke a katonai alapismereteket tanuló diákokat ismertette meg a biztonságpolitika főbb kérdéseivel. Tömböl László számos külföldi és itthoni szolgálatban töltött év során gyűjtött tapasztalatát osztotta meg az előadáson.

Dr. Tömböl László a Premontrei gimnáziumban Fotó: Premontrei Gimnázium

A vezérezredes előadásában először azokat az alapfogalmakat tisztázta, amelyek fontosak ahhoz, hogy a diákok megértsék és elhelyezhessék a biztonságpolitika témakörét érintő problémákat. Elmondta, hogy mely tényezők milyen hatást gyakorolhatnak szűkebb és tágabb környezetünkre. Előadásában kiemelte, hogy mindenkinek gondolkodnia kell a megoldásokon, hiszen mindenkit érintenek a változások és a veszélyek.

A tankönyvek világából kilépve a személyes beszámoló, az élményekre, saját tapasztalatokra épülő előadás, valamint az ezután következő kérdésfelvetések és válaszok közelebb hozták a diákokhoz korunk problémáit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!