Szombathely

2017.01.18. 21:10

Anna néni otthonában ünnepelt

Szombathely - Csóka Jánosné Pauker Anna szépkorút köszöntötte otthonában dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere 90. születésnapja alkalmából.

Vas Népe

Csóka Jánosné Pauker Anna 1927-ben született Taródfán. Amikor hároméves volt, szülei és hatéves bátyja Kanadába vándoroltak ki, de ő kórházba került, így nem tudták elvinni. Nagyanyja nevelte fel, aki édesanyjaként szerette. Egész fiatal korában próbálkozott azzal, hogy ki tudjon menni szülei után, de minden erőfeszítése hiába volt. Szülei teljes mértékben támogatták anyagilag, minden szükségletéről gondoskodtak, olyannyira, hogy fiatal felnőttként sem kellett dolgoznia. Édesanyja fiatalon meghalt, édesapja viszont 101 évig élt, és mindvégig gondoskodott gyermekéről.

Csóka Jánosné 90 éves lett
Fotó: Szombathelyi Önkormányzat

Házasságkötése után férje, aki pénzügyőr volt, gondoskodott a családról. Egy fiuk és egy lányuk született, három unokája és két dédunokája van. Jó házasságuk volt, és a családban is jó légkör uralkodott.

Csóka Jánosné korához képest jól van, csupán a mozgás nehezített számára, mert mindkét combját műteni kellett már törés miatt. Ennek ellenére bottal még mindig tud járni, kísérettel még az utcára is le tud menni. Anna néni halad a korral: 93 éves bátyjával, aki Kanadában él, Skype-on tartják a kapcsolatot, persze az unokák segítségével. Süt, főz, kedves, jó kedélyű asszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!