Szombathely

2017.01.18. 21:10

Gyerekek a gyerekekért

Szombathely - Február 11-e a betegek világnapja. Erre az alkalomra készülnek a szombathelyi fiatalok: saját kezűleg készítenek ajándékokat a beteg gyerekeknek.

Vadas Krisztina

A betegek világnapjának közeledtével programsorozatot hirdetett a Vas Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. Három alkalommal hívják közösségi terükbe a megyeszékhely fiataljait, hogy együtt készítsenek mindenféle kézműves apróságokat, amelyekkel a világnapon meglepik majd a beteg gyermekeket.

Polgár Gábor segítő, Torma Krisztián, Farkas Dominik, Ignéczi Dóra és Vidos Bence önkéntesek bemutatták az elkészült maszkokat
Fotó: Unger Tamás

Az első kézműves-foglalkozást kedden tartották, mi is meglestük, mivel készülnek a fiatalok. A farsangi szezon kezdetén nem volt meglepő: mindenféle szuper álarcot készítettek. Minden kreativitásukat beleadták, ehhez kétség sem fér, hiszen nem csak egyszerű maszkok készültek. Ki-ki a maga ízlése és érdeklődése szerint alakította a farsangi kellékeket: született Batman-álarc, de akár Yodává, Darth Vaderré vagy akár Lego-emberkévé is átalakulhat valaki, ha magára ölti a maszkokat. Persze a lányokra is gondoltak, csillámos, hercegnős és igazi csajos, pink maskarák is készültek.

Január 24-én és 30-án is várják azokat, akik szeretnének segíteni és saját készítésű ajándékkal örömet szerezni beteg társaiknak. Az elkészült műveket pedig február 10-én adják majd át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!