Szombathely

2017.01.30. 18:46

Nem áprilisi tréfa - Egyirányú lesz a Hadnagy utca

Szombathely - Hétfőn délelőtt és délután is üléseztek a városházán a szombathelyi közgyűlés bizottságai. Délelőtt a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottsága döntött a Szent Márton Emlékévvel összefüggő támogatások elszámolásáról.

Délután viszont már a gazdasági és városstratégiai bizottság készítette elő a csütörtöki közgyűlést.

A jogi és a társadalmi bizottsága rendkívüli ülésen értékelte Szent Márton Emlékévvel összefüggő támogatások elszámolásával kapcsolatos beszámolókat. Az összesen 800 millió forintos keret felhasználására 166 pénzeszköz átadási megállapodást kötöttek. A kedvezményezettek szakmai és pénzügyi beszámolóit előzetesen egy munkacsoport vizsgálta át, s javaslatuk alapján döntött úgy a bizottság, hogy azokat - kevés kivétellel - jóváhagyja. A határidőn túli kifizetések kapcsán pedig a testület felkérte a polgármestert, nyújtson be méltányossági kérelmet a Belügyminisztériumhoz, azért hogy az érintetteknek ne kelljen visszautalniuk a pénzt.

A gazdasági és városstratégiai bizottság az előkészületben, illetve folyamatban lévő fejlesztésekkel kapcsolatban is hozott döntéseket. Állást foglaltak a Nemzeti Ovi Foci, Ovi-Sport Program keretében megvalósuló multifunkcionális sportpályák építésével kapcsolatos kérdésekben. Támogatták a Haladás Sportkomplexum beruházásával kapcsolatos módosításokat és megvitatták a beterjesztett üzemeltetési koncepciót.  A bizottság egyetértett a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia kialakítását célzó 1,5 milliárd forintos pályázattal, amelynek kulcseleme a 11-es Huszár úti laktanya altiszti épületének a felújítása. A SZOMHULL Kft. és a SZOVA Zrt. hulladékgazdálkodási tevékenységének jövőjét értékelve a bizottság úgy foglalt állást, szükségesnek tartja, hogy Szombathelyen, illetve a korábbi működési területén is a kft. lássa el közszolgáltatási feladatokat. Ennek érdekében felkérik a polgármestert, hogy kezdeményezzen egyeztetést az illetékesekkel, tisztázza a szolgáltatás feltételeit, valamint a keletkező veszteség megtérítésének módját. A bizottság döntött arról is, hogy április elsejétől egyirányúsítják a Hadnagy utcát a Deák Ferenc és a Horváth Boldizsár körút között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!