Szombathely

2017.02.19. 18:25

Ismét összegyűlnek a Vas megyei jogászok

Szombathely - Idén is megszervezik a Vasi Jogásznapot, amelyre a jogi területeken dolgozókat várják. A részletekről dr. Spitz János, a Magyar Jogász Egylet Vas megyei elnöke beszélt.

Vadas Krisztina

Február 24-én (péntek) már 21. alkalommal szervezik meg a Vasi Jogásznapot, amely egyben Horváth Boldizsár volt igazságügy-miniszter, Szombathely szülöttének emlékünnepe is. A program a Savaria Múzeum parkjában, Horváth Boldizsár szobránál kezdődik 11 órakor, ahol emlékező beszédet mond dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, és műsort adnak a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium tanulói. A szakmai programon dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő mond köszöntőbeszédet.

Dr. Spitz János invitálja az érdeklődőket az idei jogásznapra
Fotó: Vadas Krisztina

A jogásznap központi témája az alkotmányosság és a jogállam. Ezt járja körbe előadásaiban különböző megközelítésekből dr. Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság új elnöke, dr. Czine Ágnes és dr. Szalay Péter alkotmánybírók. Az előadások után a vendégeket fogadásra várják, amelyen Marton Ferenc, a Vas megyei közgyűlés alelnöke mond pohárköszöntőt, valamint a Savaria Rézfúvós Együttes ad műsort. A rendezvényre várnak mindenkit, aki a jogi szakma bármely területén tevékenykedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!