Szombathely

2017.03.09. 18:27

Rukkola - Türelem lámpát terem

Azt mondják, ahogy telik-múlik az idő, egyre bölcsebbek leszünk. Nem idegeskedünk feleslegesen, nem „állunk bele” minden konfliktusba, higgadtabban reagálunk bizonyos helyzetekben.

Nagy Ildikó

Nos, én már annyira kerülöm a konfliktushelyzeteket, hogy mielőtt autóba ülök, alaposan megtervezem az útvonalat, lehetőleg úgy, hogy csúcsforgalomban véletlenül se kelljen nagy ívben, balra kanyarodnom, pláne telezöldnél. Persze a legkonfliktuskerülőbb ember is hibázhat, így kerültem egy szombat délután a Rumi és a Szent Gellért utca kereszteződésében lévő jelzőlámpa alá, ahol aztán el is töltöttem vagy öt-hat percet. A lámpa ugyanis sárgán villogott. Balra akartam kihajtani a Szent Gellért utcára - esélyem sem volt. Volt viszont időm gondolkodni, és rögtön magam előtt láttam az ország legtürelmesebb rendőrét, a szombathelyi Klement Szabolcsot, aki éppen ebben a kereszteződésben bizonyította rátermettségét egy közlekedési balesetnél. És persze eszembe jutottak azok a koccanások, kisebb-nagyobb balesetek is, amelyek szintén ott történtek: tavaly volt olyan időszak, amikor kétnaponta vonultak a helyszínelők. Ezért is érthetetlen, miért kapcsolják ki a jelzőlámpákat abban a kereszteződésben. Lehet, hogy a türelmünket tesztelik? Talán azt a biciklist is ők küldték, aki ahelyett, hogy tekert volna, az öklét rázva mutogatott, mert a hosszas kikukucskálás közben egy kicsit ráhajtottam a biciklis sávot jelölő sárga vonalra? Mindegy is, neki volt igaza: nem ült autóba és nem akart balra kanyarodni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!