Szombathely

2017.04.12. 20:52

Faltól falig megújul a burkolat a Móricz Zsigmond utcában

Szombathely - Teljes hosszban és szélességben felújítják a Móricz Zsigmond utcát a Juhász Gyula utcától a Felsőőr utcáig. Húsvét után kezdődnek a munkálatok.

Tóth Kata

Tegnap kora délután a Juhász Gyula utcából nem, csak a Felsőőr és a Babits Mihály utcák felől lehetett behajtani a Móricz Zsigmond utcába. Időszakos volt a lezárás, „keresztbe vágták" az utat, a közművek feltárását végezték a gépek.

Az előmunkálatok - az alépítményi munkák, a vízbekötések cseréje, felújítása - zajlanak. Húsvét utántól indul igazából a kivitelezés, amit szombathelyi vállalkozó végez. A helyszínen dr. Puskás Tivadar polgármester emlékeztetett: három évre ütemezve összesen 3 milliárd forintot fordít az önkormányzat az utak, utcák megújítására - a Móricz Zsigmond utca is ennek a projektnek a része. 111,7 millió forintért készül a kétrétegű aszfaltburkolat, a padka és a járdák, az utóbbiak térkő burkolatot kapnak. A csapadékvizet zárt rendszerű csatorna vezeti majd el.

A közművek feltárása, a vízbekötések cseréje, felújítása zajlik
Fotó: Szombathely.hu/Benkő Sándor

Sokan érdeklődtek már a régóta rossz állapotban levő utcából a felújítással kapcsolatban, mondta Sátory Károly, a körzet képviselője. Örömét fejezte ki, hogy az elsők között teszi rendbe az önkormányzat a belvároshoz közeli utcát.

A kivitelező nevében Pócza Balázs kiemelte, az utca burkolata faltól falig, teljes hosszban és szélességben megújul majd a Juhász Gyula utcától a Felsőőr utcáig. A két oldali két-két méteres járdarész és a hét méter széles útpálya épül újra 298,5 méter hosszan. 1300 négyzetméter térkő burkolat kerül a két járdaszakaszra.

A közműátkötések miatt időszakos lezárások a napokban is várhatók, de rövid idő alatt lezajlanak, ígérte a kivitelező. A lakóktól a várható kellemetlenségekért megértést és türelmet kértek. A tervek szerint augusztus közepére végeznek a felújítással.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!