Szombathely

2017.04.23. 17:05

Kivirágzott a Joskar-Ola

Szombathely - Négy helyszínre összesen száz tő rózsát ültettek ki a Joskar-Ola Alapítvány aktivistái. Lesz folytatása a virágosításnak.

Bakos Ágnes

Öntisztuló rózsákat ültettek ki, hogy ne legyen gondja a lakóknak a virágok gondozásával - mutatta a kikerült töveket Bakos Ildikó, a Joskar-Ola Alapítvány kuratóriumi elnöke. Szétterülnek majd a tövek, virágba borítják a lakótelep négy pontját. A Pázmány Péter körút 25. és 54. szám előtt, a Hajnal utca 1/A előtt, valamint a Károlyi Antal utca 3/A előtt ültették ki a rózsákat az aktivisták.

Kicsik és nagyok együtt ültették el a rózsákat Fotó: Bakos Ágnes

Az alapítvány vásárolta meg a világhírű rózsafajta töveit, majdnem 100 ezer forintból. Lesz folytatása a kezdeményezésüknek: ősszel ismét rózsákat ültetnek, újabb helyszínekre, amelyekről még egyeztetnek. Természetesen az önkormányzat engedélyével dolgoztak most is. A hétvégi munkában segítettek ovisok is és néhány fiatal: tuningautósok is fontosnak tartották a virágosítást - nem az autóik hangerejétől szeretnének ismertséget a lakótelepen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!