Szombathely

2017.09.12. 20:30

Kérdések Czeglédy-ügyben – Ismét lemondásra szólították fel a szocialista frakcióvezetőt

Rendkívüli sajtótájékoztatón szólították fel lemondásra dr. Czeglédy Csabát, az előzetes letartóztatásba került szocialista frakcióvezetőt.

Vas Népe

Lendvai Ferenc, a Fidesz-KDNP szombathelyi frakcióvezetője rendkívüli sajtótájékoztatóján emlékeztetett: dr. Czeglédy Csaba június közepén került előzetes letartóztatásba. A gyanú: bűnszervezetben elkövetetett költségvetési csalás.

- Frakciónk volt az első, amely lemondásra szólította fel a politikust, mivel határozott álláspontunk szerint a börtönből nem lehet ellátni a szombathelyi polgárok képviseletetét- hangsúlyozta Lendvai, aki ismét mandátuma visszaadására szólította fel a bűncselekmény gyanújába keveredett képviselőt.

Mint mondta, a város működőképességének megőrzése érdekében minden tőlük telhetőt megtesznek, ezért is kezdeményezték Czeglédy visszahívását a közbeszerzési bizottságból és a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. fel-ügyelőbizottságának éléről. Utóbbi háromtagú testület, amely a politikus nélkül határozatképtelen.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke a bizottsági ülést követően arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy helyet adtak annak a javaslatnak, miszerint indítsanak vagyonnyilatkozati eljárást Czeglédy ellen. Az elnök asszony ugyanakkor hozzátette: a kezdeményező jobbikos képviselő, Balassa Péter nem vett részt az ülésen. A bizottság úgy határozott, felkéri az elnököt, hogy levélben kérjen tájékoztatást az illetékes ügyészségtől arról, kinek a tulajdonában volt az az aranytömb, melyet a nyomozóhatóság szerint Czeglédy külföldi széfében találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!