fiú kosárlabdacsapat

2018.01.05. 21:21

Már a főtáblán küzdenek az U14-esek

Két Vas megyei fiú kosárlabdacsapat jutott a 32-es főtáblára a serdülő (U14) fiú bajnokságban, a Szombathelyi Sportiskola KA és a Körmendi Törpördögök.

Horváth Erika

A 2017/2018-as serdülőbajnokságot szokás szerint a területi alapszakasszal kezdték az U14-es fiú kosárlabdacsapatok – öt régióban összesen 103 együttes szerepelt. Az északnyugatiban 22, köztük öt Vas megyei. Négy területi fordulóban döntöttek arról, mely csapatok folytathatják a 32-es főtáblán. A Szombathelyi Sportiskola Kosárlabda Akadémia az azonos pontszámmal második ZTE mögött a harmadik, a Körmendi Törpördögök a hatodik helyen zárta az alapszakaszt, így mindkét gárda a főtáblára jutott (ebből a régióból hét csapat léphetett tovább). A többiek – köztük a Szombathelyi Sportiskola KA B csapata és az Ifjú Sólymok – a regionális bajnokságban folytatják.

Az országos főtáblán hat forduló után dől el, mely csapatok vehetnek részt a nyolcas országos döntőben. Az első fordulót – nyolc négyes csoportban – már lejátszották. A Szombathelyi Sportiskola hazai környezetben mindhárom mérkőzését megnyerte: a Vasas B csapatát 94-54-re, a Dávid Kornél Akadémiát 77-68-ra, a MAFC-ot pedig 74-68-ra győzte le. A szombathelyiek, a fehérváriak és a MAFC hasonló játékerőt képviselnek, nagyon szoros csatákban dőltek el a mérkőzések. A csapat edzője, Váradiné Szarka Ildikó szerint dicséret illeti tanítványait, hiszen mindhárom meccsen nagy akarattal, koncentráltan, nagyszerűen küzdöttek.

A Körmendi Törpördögök Pécsen egy győzelemmel és két vereséggel a csoportjuk harmadik helyén zártak. Az Atomerőműt verték meg 96-41-re, a házigazdáktól 67-56-ra, a ZTE-től 72-43-ra kaptak ki. Az edző, Érsek István elmondta, hogy reális eredmény született, nekik nincs esélyük az országos döntőre, a folytatásban igyekeznek az alsó régióban helytállni.

A főtábla 2. fordulóját január 27-28-án rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!