Szombathely

2016.07.21. 11:32

A BDTF-esek 15 év után ismét megtöltötték az előadótermet - Egykori tanáraikkal nosztalgiáztak

Szombathely - A történelem megismétli önmagát! A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola 2001-ben végzett történelem szakos hallgatóitól volt hangos a Károlyi Gáspár téri épület előadóterme. A másfél évtized pillanatok alatt percekké zsugorodott, mintha csak a soron következő vizsgára jöttek volna össze a diákok és tanáraik.

Kelemen Attila

Murai Adrienn az év elején gondolt egyet, és egy lehetetlen küldetésre szánta el magát: megpróbálta felkutatni egykori történelem szakos évfolyamtársait, tanárait, hogy egy nosztalgiázós találkozóra invitálja őket. A közösségi média segítségével csakhamar sikerült - még ha csak virtuálisan is - összeverbuválni a diáktársakat. Ezt követően pedig nem kevesebb, mint fél év szervezés, illetve egyeztetés kellett ahhoz, hogy a lehető legtöbben vehessenek részt a várva várt találkozón. Végül július közepére esett a nagy nap.

A 104 hallgatóból hatvanan jeleztek vissza, akik közül végül közel negyvenen tették tiszteletüket az évfolyam-találkozón. Az egykori tanszékről hat tanár vett részt az összejövetelen: dr. Kalocsai Péter, dr. Katona Attila, dr. Landgrafné dr. Mózer Ibolya, Szántó Imréné dr. Balázs Edit, dr. Polgár Marianna és dr. Vígh Kálmán.

Dr. Kalocsai Péter

Dr. Katona Attila

Dr. Landgrafné dr. Mózer Ibolya

Az egykori diáktársak egyenként pár percben mesélhették el, hogy mi is történt velük az elmúlt 15 év alatt, valamint a pályafutásukat mennyire egyengeti napjainkban is az ominózus történelemórákon szerzett tudás. Van, aki egykori középiskolájában tanít, más már iskolaigazgatóként ténykedik, ám vannak olyanok is (ők voltak többségben), akik nem maradtak a pedagógusi pályán. Ez utóbbit - Vígh Kálmán szavaival élve - nem kell szégyellni, hiszen annak idején minden úgy volt jó; és egy percén se akarjunk változtatni. Majd hozzátette, hogy akkoriban mi mind romantikus álmodozók voltunk.

Szántó Imréné dr. Balázs Edit

Dr. Polgár Marianna

Dr. Vígh Kálmán

Az egybegyűltek egy perces néma felállással emlékeztek meg két diáktársukról, akik már csak az égi katedrákon kutathatják a múltat. A beszélgetés után Katona Attila körbe vezette egykori diákjait a jelentős átalakuláson átesett épületen belül. Az délutánt végezetül egy közös vacsora zárta.

Akár az esemény apropója is lehetett volna, ám csupán a véletlen hozta úgy, hogy a történelem tanszék fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!