Szombathely

2017.04.11. 19:20

Ki a mester két keréken?

A vasi általános iskolások játékos, trükkös versenyeken mutathatták meg, hogyan tudnak biciklizni.

Elek Szilveszter

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-meg-előzési Bizottsága idén is megrendezte a Kerékpáros Iskola Kupa elnevezésű vetélkedő területi fordulóját, ahol a megye általános iskoláinak felsős tanulói mérettethették meg magukat. A vetélkedő első fordulójában KRESZ-tesztet kellett kitölteniük a diákoknak. Ezután trükkös ügyességi pálya következett.

Wieder Kata, a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákja
Fotó: Nagy Jácint

A dobogóra a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola diákjai állhattak fel. A lányok közül Horváth Emma, a fiúknál Szabó Botond volt a legjobb. Ők továbbjutnak az országos döntőbe, amit Sárváron rendeznek majd meg. Szombathelyen rendezte meg a Magyar Autóklub a rendőrség együttműködésével a Ki a mester két keréken? című vetélkedő területi fordulóját. Azon 10-12 évesek töltöttek tesztet és pattantak kerékpárra. Ezen a versenyen is a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola nebulói taroltak. A lányok közül Erdélyi Lili, a fiúknál Szlámer Kornél volt a leg-ügyesebb. Ők képviselik majd a megyét az országos döntőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!