Szombathely

2014.05.07. 17:45

A Fidesz szerint fontos, hogy részt vegyünk a voksoláson

Szombathely - Üzenjük Brüsszelnek, tisztelet a magyaroknak! – Ezzel a címmel tartott választási fórumot a Fidesz szerdán Szombathelyen.

Tóth Csongor

Az előadáson felszólalt Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke, és Hende Csaba honvédelmi miniszter is. A város nevében dr. Puskás Tivadar köszöntötte a szép számmal megjelenteket, a hallgatóság soraiban több ismert szombathelyi művész, tanár, orvos, gazdasági szakember foglalt helyet.

– Április 6-án Magyarország döntő többsége úgy döntött, hogy jó úton járunk – emlékeztetett a polgármester, hozzátéve, hogy az elkezdett munkát folytatni kell. Mint mondta, az a cél, hogy továbbra is erős, önálló nemzetállamok alkossák Európát. Dr. Hende Csaba a köztársasági elnököt idézte, aki arról beszélt, hogy a következő időszak feladata a nyugatos polgárosodás elősegítése Magyarországon.

– Az ország kiérdemli a tiszteletet Brüsszeltől – hangsúlyozta a politikus, rámutatva, már csak azért is, mert az elmúlt időszakban hazánkban csökkent leginkább a munkanélküliség. A miniszter kiemelte, fontos az Európai Unió, hiszen a pénzügyi támogatásuknak köszönhetően számos fejlesztés valósult meg. – Ezért is elítélendő, ha valaki kidobja az unió zászlaját a Parlament ablakából – utalt Hende Csaba a Jobbik egy korábbi akciójára. Mint mondta, ha a radikális párt elképzelései valósulnának meg, nem épülne a 86-os út, nem lenne kórházi fejlesztés. Utalt a keddi Parlament előtti tüntetésre, ahol őt is atrocitás érte, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét pedig leköpték. Szerinte a felelősség azoké, akik alacsony iskolázottságú, nehéz sorban élő embereket uszítanak. – Ez nem a polgárosodás útja – húzta alá. Szólt arról is, hogy a baloldal az elmúlt négy évben végig azért lobbizott, hogy hazánktól elvegyék az uniós támogatásokat. A miniszter kiemelte, jó úton járunk, a cél, a teljes foglalkoztatottság elérése, úgy, hogy közben versenyképes béreket tudnak hazavinni a magyar emberek. Pokorni Zoltán beszédében rámutatott, a mostani választás bebizonyította, hogy a választók felhatalmazást adtak a folytatásra. A politikus aláhúzta, az Európai Uniótól kapott forrás nem könyöradomány, hiszen mi magunk is fizetünk a közös alapba. – Magyarország méltó a támogatásra az elért eredményei és gazdálkodása alapján. – Fontos, hogy ott legyünk az európai uniós választásokon, és támogassuk a polgári fejlődést – buzdította a jobboldali szavazótábort a Fidesz alelnöke, hangsúlyozva, szükséges a magyar nemzeti értékek erős képviselete Brüsszelben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!