Szombathely

2015.07.12. 08:17

A helyijárat, amely átlépi a határt: Picture On-kiállítás a 30Y-os buszon

Szombathely – Aki jól időzít, néhány nap múlva a 30Y zenekarral együtt utazhat a bildeini Picture On Fesztiválra, méghozzá a 30Y jelzésű Volán-járaton, amely indulás előtt, szombaton délután begurult egy kicsit a Fő térre: fölszálltunk, fotókiállítást néztünk, bildeini sós stanglit kóstoltunk.

Ölbei Lívia

Alig 20 kilométerre Szombathelytől, a magyar-osztrák határ túloldalán található Bildein, ez a  350 lelkes falu, ahol egyesületi alapon rendezik meg minden nyáron a világraszóló, viszont családias Picture On Fesztivált, amely az idén augusztus 6-8-án ünnepli 15. születésnapját. A város kulturális buszjáratán (Kult-Tour)  megrendezett születésnapi kiállításon vasi-szombathelyi fotósok (Büki László, Garai Antal, Nagy Gina, Rózsa Melinda,  Puskás Markó) fotói is láthatók, természetesen mind a korábbi bildeini fesztiválokon készültek, a határtalan szabadság jegyében.

A tárlatot pedig nemcsak azért rendezte meg az Agora-központ és a pinkarockerek egyesülete éppen a 30Y-os buszon, mert a szintén 15 éves 30Y zenekar az idén először lép föl a Picture On Fesztiválon, hanem azért is, mert Szombathely és Bildein együttműködése révén a fesztivál idején (három napon át) a 30Y-nal utazhat a szombathelyi közönség a bildeini fesztiválra.

Sőt: ezzel a járattal érkezik a koncert helyszínére maga a 30Y zenekar is. (Beck Zoli csapata  annak idején a szombathelyi 30Y jelzésű busztól kölcsönözte a nevét. Aztán időközben a 30Y-os járatot kivonták a forgalomból, de a zenekar  tiszteletére  visszaállították. Ez a járat teszi a legnagyobb kört a városban. Így fordul a kocka.)

Ahogy Parais István Agora-igazgató mondta: hamarosan indul az ország egyetlen helyijárata, amely átlépi a határt. A pinkarockerek egyesületének vezetője a határok végső megszüntetésének lehetőségét látja Bildein és Szombathely együttműködésében, a fesztiválbusz elindításában. A megnyitó után bildeini sós stanglit kóstoltunk,  és koccintani is lehetett: Burgenland gyümölcsös büszkeségével, uhudlerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!