Szombathely

2014.03.21. 14:05

Sompong Sanguanbun vizitje

Szombathely - Bemutatkozó látogatást tett Thaiföld Királyságának nagykövete, akit a Városházán fogadtak.

Kozma Gábor

Először fordult elő a vasi főváros történetében, hogy thaiföldi nagykövetet fogadtak. A Thaiföldi Királyság magyarországi nagykövete, Sompong Sanguanbun úr és kísérete pénteken kereste fel a Városházát, ahol dr. Puskás Tivadar polgármester fogadta. A városvezető tájékoztatta vendégét Szombathely 2 ezer éves múltjáról, s arról hogy Szent Márton jubileumra készülünk. Szóba kerültek turisztikai, kulturális és gépjárműgyártási kérdések is. A nagykövet, akinek láthatóan tetszett a város, megjegyezte: járműgyártásban országa, illetve a 600 milliós Dél-Kelet Ázsia térsége erős, ebben is együttműködhetünk.

Dr. Puskás Tivadar fogadta Sompong Sanguanbun nagykövetet (Fotó: Horváth Csaba)

 

A nagykövet élénk tevékenységet folytat hazánkban. Sorra keresi fel a megyéket, a nagyobb gazdasági szervezeteket, gazdasági kamarákat. Itt is elmondta, hogy a thai-magyar kapcsolatok kiszélesítésén dolgozik. Dr. Puskás Tivadar végül meghívta vendégét az idei Savaria Történelmi Karneválra, amit a diplomata örömmel el is fogadott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!