Szombathely

2017.05.31. 17:35

A Biblia és én - Rajzpályázat a reformáció jegyében

Az Újpalotai Református Misszió Egyházközség országos rajzpályázatán nyert két vácis és egy gencsapáti diák rajza, festménye. Mindhárman Takács Gábor tanítványai.

Bakos Ágnes

- A Váci Mihály Általános Iskolában, mint alapfokú művészeti iskolában sok tehetséges tanulóval dolgozhatunk együtt a kollégáimmal. Gyakran örülhetünk az országos és nemzetközi rajzsikereiknek. Azonban külön öröm számomra, hogy egy Apponyi Albert Általános Iskolás tanulóm is ilyen nagyszerű sikert ért el, mivel ott hetente csak egy-egy órára találkozok a gyerekekkel - számolt be a szombathelyi és gencsapáti diákok sikeréről Takács Gábor rajztanár.

Takács Gábor Halász Leventével és Rosta Péterrel
Fotó: Váci iskola

A szombathelyi iskolából az alsó tagozatosok pályamunkái között második helyezett lett a harmadik osztályos Halász Levente alkotása. A felsősöknél különdíjat kapott a vácis nyolcadikos Rosta Péter festménye. Ezt a kategóriát a gencsapáti Apponyi Albert Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulója, Molnár Gabriella nyerte meg az országos kiíráson.

A Biblia és én - ez volt az országra szóló pályázat címe, a kiíró az Újpalotai Református Misszió Egyházközség. A témát, egyáltalán a pályázat apropóját a reformáció kezdetének ötszázadik évfordulója adta.

- Levente a pályázatra egy szép színes ceruzarajzzal készült, amely az ószövetségi József történetéből az álmokat jelenítette meg. Péter festménye pedig azt az újszövetségi jelenetet ábrázolta, amikor Jézus a hajóból lecsendesíti a háborgó vizet. Gabriella egy festményt készített, amin Krisztus a vízen jár - mutatta be Takács Gábor tanítványai díjnyertes alkotásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!